Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

0
elrond
Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."
Worm sadece İngilizce sürüm IIS leri etkiliyor. Yayılırken tüm bulaştığı sunucuların bir listesini de yanında götürüyor. Bu listeyi eline geçiren biri server üzerinde kontrol kazanabiliyor. worm.com' un bu listelerin toplandığı bir site olduğu sanılıyor. Worm aslında 18 Haziran` da patchi hazır olan "index-server flaw" adlı güvenlik açığını kullanıyor. Microsoft sistem yöneticileri artık bu patchi download etmek için iyi bir zaman olduğu görüşünde.
Bilgi için Security Bulletins
...And in the darkness bind them.
(19 Aralık` a nekadar kaldı)

Görüşler

0
conan
Code red buldugu her 80 nolu porta saldiriyor. (IIS olup olmadigina bakmadan) Dolayisiyla Apache serverlari olanlar loglardan basarisiz `saldirilari` gorup eglenebilirler ;) (Tabii bu saldirilarin Junk data olarak internette ne kadar cok gereksiz trafik yaptigi da bir baska gercek hehe)

Son bir iki gundur bazi listelerde okudugum kadariyla da IIS 4 kullanan serverlarda patchlerin calismadigi. Bilemiyorum ne kadar dogru ama yanlissam da minik bir reply ile duzeltin ;)
0
larweda
Microsoft`un update sitesi windowsupdate.com da Code Worm kurbanlarından biri olmuş. İşte Capture`ı: www.safemode.org/mirror/2001/07/19/windowsupdate.microsoft.com/

İstatistikler 10 gün içinde en az 225.000 server`ın Code Worm sayesinde işlevsiz kaldığını gösteriyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

gildor

Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.