Yazılım pazarında çığır açan Türk imzalı proje: WTP

0
FZ
Internet tabanlı çözümler geliştiren uygulayıcıların iş yükünün büyük bölümünü ortadan kaldıracak Web Tools Platform projesi hayata geçiyor. Grup temelli açık projelere ev sahipliği yapan Eclipse Foundation’ın önemli atılımlarından biri olan Web Tools Platform (WTP), İnternet üzerinde iş yapmanın kolay yolunu gösteriyor. Tüm İnternet temelli teknolojileri birleştirebilen ilk ve tek ortam olan WTP, 2005’in Ağustos’unda kullanıma sunulacak. Web Tools Platform projesi, Internet uygulamaları geliştirme kolaylığı sağlamasının yanı sıra, emek yoğun işlerdeki çalışma sürecini hızlandırıyor.
Program geliştiricilerin çalışma ortamlarını özgürleştiren WTP projesi, İnternet uygulamaları alanında yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Java Standard Tools ve Web Standard Tools olmak üzere iki ayrı grubun çalışmalarıyla geliştirilen WTP projesinde, 150’yi aşkın geliştirici (developer) görev aldı. Java Standard Tools çalışma grubunun liderliği bir Türk girişimci olan Dr. Naci Dai’nin yönetiminde, eteration üstlendi.

Haberin tamamına, buradan erişebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Java Teknolojileri Kongresi

anonim

Java Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Java Teknolojileri Kongresi, 18 Haziran 2005 Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. ‘Java Her yerde’ sloganıyla yapılan etkinlikte, Java teknolojisindeki yenilikler, Java araçları, geleceği, platform bağımsızlığı, teknoloji firmalarıyla ilişkileri ele alınacak.

Spring Framework

malkocoglu_2

Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf

JKP - Bölüm 6

upux

Java Kitap Projesinde Bölüm-6 yayınlanmıştır
Bölüm-6 da ki konu başlıkları

Polimorfizm
Geç bağlama (late binding)
Final ve Geç bağlama
Neden Polimorfizm ?
Genişletilebilirlik (Extensibility)
Soyut sınıflar ve metodlar (Abstract classes and Methods )
Niye soyut sınıf ve metodlara ihtiyaç duyarız ?
Yapılandırıcılar içersindeki ilginç durumlar
Kalıtım ve Yukarı doğru çevirim (Upcasting)
Aşağıya doğru çevirim (Downcasting)
www.riskturk.com/java

Java Ruby el ele, beraber mutlu günlere

anonim

Daha önce Javacılar ile Rubyciler arasında birbirlerini hor görmelerin yaşandığı Fazlamesai'ye ilginç bir haber.

Haber Spring framework için bir hızlı prototip geliştirme projesi. Proje varolan Spring ve Hibernate iş mantığı ve nesnelerinizi kullanarak ve fazladan yeni bir şey öğrenmenize gerek kalmadan yeniden derleme ve konfigürasyon dosylarını değiştirme gibi prototip üretimi sırasında sizi yavaşlatan işlerden JRuby ile yazılmış bir kontrolcü kullanarak kurtulmanızı sağlıyor. Prototip sizi tatmin ettiği zaman tek yapmanız gereken, hiçbir değişiklik yapmadan JRuby kontrolörü çıkarıp yerine Java olanını eklemek. Proje 1000 satırdan daha az kodla yazılmış ve var olan projelerinize kolayca entegre edilebilir. Proje ile ilgili ayrıntılara buradan erişebilirsiniz.

AspectJ'nin lideri Spring'e katılıyor

anonim

Java'da İlgiye Yönelik Programlama'ya (Aspect Oriented Programming) imkan veren AspectJ projesinin lideri Adrian Colyer, Spring Framework için interface21 şirketine katılıyor.