Java Teknolojileri Kongresi

0
anonim
Java Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Java Teknolojileri Kongresi, 18 Haziran 2005 Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. ‘Java Her yerde’ sloganıyla yapılan etkinlikte, Java teknolojisindeki yenilikler, Java araçları, geleceği, platform bağımsızlığı, teknoloji firmalarıyla ilişkileri ele alınacak.
Java’nın yaratıcısı ve önde gelen savunucusu Sun Microsystems’ın ana sponsorluğunu üstlendiği Kongre’ye Oracle, IBM, Borland, Filika ve DNA da sponsor olarak katılıyor. Java teknolojisini kullanan 60’a yakın şirketin standlarıyla yeralacağı etkinliğe, yaklaşık 3 bin kişinin katılması bekleniyor. Java Teknolojileri Kongresi’nde, Java ile programlanan lego oyuncakları da tanıtılacak ayrıca Java üzerine yazılan kitaplar da yazarları tarafından imzalanacak. Etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

Java Teknoloji Derneği Başkanı Altuğ B. Altıntaş, amaçlarını “Java teknolojisini Türkiye’de hakettiği yere taşımak” şeklinde özetlerken, bu amaca yönelik bilgilendirme çalışmalarına Kongre ile başlayacaklarını söyledi. Altıntaş, “Dernek olarak 2005 yılı içinde 100 seminer vermeyi hedefliyoruz, 2006 yılında ise bu sayıyı 365’e çıkarmayı umuyoruz” diye konuştu.

Bugün dünya üzerinde 4.5 milyon Java yazılım geliştiricisi ve 876 Java topluluğu var. Java teknolojisinin kullanıldığı araçlara bakıldığında ise 579 milyon cep telefonu ve 825 milyon Java kart bulunuyor.

Kayıt için www.javakongresi.com adresini ziyaret edebilirsiniz

Görüşler

0
lifesdkver0_1
"java her yerde" sloganına sahip bir etkinlikte neredeyse tüm sunumların javanın web çözümleri ile ilgili olması da ilginçmiş.

programda 1 saatlik bir sürpriz var, herhalde o da lego ile ilgili kısım.
0
FZ
Kafası karışık biri olarak ben de özellikle .NET ile Java, J2EE, vs. kıyaslamasının yapılacağı konuşmayı dinlemek istiyorum. Web konusundan ağırlıklı olarak bahsedilmesi bana pek de garip gelmiyor, günümüzde programlama deyince insanların aklına ilk gelen Internet programlama oluyor çünkü (eskiden uygulama programcılığı idi, artık Internet programlama).
0
malkocoglu_3
>>neredeyse tüm sunumların javanın web çözümleri
>>ile ilgili olması da ilginçmiş.

Spring ve Hibernate gorsel cozumlere bagli teknolojiler degillerdir. Hibernate veri tabani ile alis/verisi saglar. Spring, tum J2EE servislerini AOP uzerinden sunar. Bilmediginiz teknolojileri Web semsiyesi altina atmaniz, bilgi acisindan degil, dusunce disiplini acisindan bir yanlistir.

>>programda 1 saatlik bir sürpriz var, herhalde
>>o da lego ile ilgili kısım.

Ne yazik ki hayir.
0
lifesdkver0_1
"neredeyse" ifadesini o yüzden kullandım zaten. yoksa hibernate ve spring çok da uzak olduğum kavramlar değil. ama hibernate değilse bile, spring'i web şemiyesi altına almakta bir sakınca görmüyorum (web programlama derken sadece görsel kısımdan bahsetmiyorum.) mesela, spring kullanılarak gerçekleştirilen istemci taraflı çözümler var mı? benim kastettiğim buydu, özelde sloganın içeriği desteklememesi yönünde.

her neyse, yine de zevkle takip edeceğimiz bir etkinlik olacak. şahsen, j2ee vs .net yerine j2ee vs rails gibi bir sunumu tercih ederdim. malkacoglu_2, bir süre önce rails haberi geçmişti, belki sunumunun sonlarında bahseder bundan biraz.

bir de , yurtdışındaki jug (java user group) toplantılarına katılanlar hep şöyle diyorlar (mesela bloglarında): buralardan edineceğiniz teknik bilgi çok da önemli değil, herhangi bir kitaptan, makaladen de edinebilirsiniz; önemli olan buralarda kuracağınız ilişkiler, birilerini tanımak, vs. bakalım burada öyle bir hava oluşacak mı?
0
FZ
Gidelim görelim bakalım kıdemli FM üyeleri Hibernate hakkında neler diyecek ;-) Onları sorularımızla biraz terletelim, tanışalım, muhabbet edelim.

Bu arada sanırım kullanıcı ismine virüs bulaşmış, yaman bir counter/multiplexing mevzusuna girmiş, gittikçe sondaki sayı büyüyor, aman dikkat :)
0
FZ
Bu kadar spesifik bir etkinliğe bir günde 3000 kişi gelirse şaşıracağım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe Java Teknolojileri Belgeleri

ahmetaa

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. ögrencileri güncel Java teknoloji ve kütüphaneleri konusunda Türkçe belgeler hazırlamışlar. Türkiye'de bu konuda büyük bir eksiklik vardı, yazanlara ve projeye ön ayak olanlara teşekkürler.

Java teknolojileri belgeleri

JMP3Player 0.3.2 Yayında

anonim

JMP3Player, Java programlama dili ile yazdığım, NativeFmod kütüphanesi ve sistem kaynaklarını az miktarda kullanan bir mp3 çalar.

GNU/Linux ve MS Windows sürümlerine ulaşmak için:

http://sourceforge.net/projects/jmp3player/

Java Neden İyidir ?

anonim

Java 'nın .Net'e karşı üstünluklerini anlatan bir sunum Kafası karışanlar için iyi bir kaynak olabilir. www.manageability.org/manageabilityWiki/WhyJavaIsBetterThanDotNet sitesindeki en göze çarpan maddelerin alındığı bu sunumu sizde seveceksiniz :)

Java Neden iyidir?

Editörün Notu: Hazır ortalık ısınıyorken olgunlaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen rakip Mono (özgür yazılım modeline uygun .NET ortamı) sitesine de bir göz atmakta fayda var, Mono 1.0 Beta 1 çıkmış durumda!

Java Kitabı

anonim

"Java ve Yazılım Tasarımı" yayınlandı. Gerekli detaylara www.kodcu.com adresinden ulaşılabilir.

Peki ama bu kitabın farkı nedir ?

Bu eserde Java Programlama dili yazılım tasarımı konusuyla birlikte ele alınmıştır; hem JAVA dili öğretilmekte hem de bolca örnekler verilerek tasarım yapılması gösterilmektedir.

JBuilder'ın Kodları Açılmıyor

freethings

Geçtiğimiz günlerde Borland'dan bir bilgi verilmemesine karşın TheRegister.com'da geçen, Borland JBuilder'ın kaynak kodlarının açılacağı haberi, Borland tarafından doğrulanmadı.