Winmodemler

0
m1a2
Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)

Görüşler

0
anonim
70 kusur dolar bayilip
usr ext aldiktan sonra olacak is mi bu yaw

off off
sanssizlik ruhumuza islemis!
0
anonim
Hehe, ben de Hayes Accura almıştım.. Bizim için biraz geç kaldılar ama yine de işe yarayacaktır..
0
skoylu
Bu kadar uzulmeyin. Gerci ben olsaydim, USR Ext. almazdim. TI Chipsetli ayni kalitede modemleri daha ucuza alabilirdiniz. Dahasi bunlarin performansi, en alelade external modemin yanina bile yaklasamiyor. Ustune sistemde olmadik sorunlarda cikarabiliyor, bilhassa eski sistemlerde..

Ben bugun bile 50-60 $ bayilip seve seve external RS232 modem aliyorum..

0
sundance
Valla şu kadarını söyleyeyim, Türkiye`de Linux'un gelişmesi konusunda çok ciddi bir yardım oldu bu. Sağolasın
0
m1a2
Birileri sormadan şunları da belirteyim. Haber`de adı geçen sudan ucuz Conexant chipset HSF modem`in markası `INCA` (ismine kıl kapmıştım bi aralar). Test platformu Mandrake 8.0 (Kernel 2.4.3). Fevkalâde kısa süren bir rpm kurulumuyla /dev/modem symlink`i hoop oluşuverdi :)

P.S. Küçük bir düzeltme. Haberde verilen tarih HCF versiyon için geçerli. HSF sürücüsünün initial release`i 27 Kasım 2001 imiş (from CHANGES.txt).
0
anonim
Evet HSF modemler bir süredir destekleniyordu zaten. Yani HSF'ler için haber çok yeni değil. Güzel olan HCF'lerinde desteklenmesiyle winmodem sorunun büyük oranda çözülmesi.
0
m1a2
Kastettiğin Olitec`in HSF modem sürücüsü ise bunun uzun süreden beri var olduğunu, Conexant+Rockwell-modem-HOWTO`ya girdiğini ben de biliyorum ve hatta bu konuda epey kan ve ter de döktüm :) Bir konu HOWTO`ya girmiş ise ısınma çalışmalarına başlayacaksın demektir ;) Dikkatini çekmek isterim bu sürücüler doğrudan Conexant`ın kontrolünde geliştirilmiş (bir agreement onaylamak durumundasın). Bundan önce eğer çokça şansınız ve bol vaktiniz varsa bu tip bir HSF modemden -düşük bir ihtimalle- DTMF tonu duyabiliyordunuz. Bir web junkie olarak zamanında yaptığım araştırmalarda acı dolu hikayeler okumuştum. Uzun bir thread`in sonunda `Verdiğin bilgiler için teşekkürler Joe, evet falanca felancaları derledikten sonra modem dial etmeye başladı fakat pppd kitleniyo, hattan düşüyo, şimdi ne yapcam???` türünden mesajlaşmalar vb. En son 2001 yazında -benzer bir modemi çalıştırmak için- ilgili dokümanları da hatmederek- epey bir uğraş vermiştim. Bir miktar kıpırdanma da olmuştu ama nafile... Olayın doğrudan Conexant destekli HSF tarafı fevkalâde önemli. Bu tip modemler ucuz ve bol...
0
anonim
Oh, evet bahsettiğim buydu. Ama denememiştim hiç. Şimdi olayın önemini daha çok idrak ettim teşekkürler..
0
anonim
kernel 2.4.x serisinde buna yönelik calişmaalr vardi zaten bildigim kadariyla Mandrake 8.1 kurulumunda internal creative modemimi tanidigini hatirliyorum:)
0
anonim
ben derim ki bi kumpanya yapalim bu isi yapan programci veya programcilara 1$ gonderelim.
0
anonim
denedim calisiyo. redhat 6.2 kullandim rpm ler calismadi ama, tar canavar. kullandiim netscape in java destegi yok. bu yuzden simdi opera indiriyom. java vardir insallah.
0
anonim
Biraderim, Java'yı http://java.sun.com dan ayrica indirmen gerekir. Hayırlı işler. Ha bi de plugin'i symlink yap direk kopyalama (en azından Mozilla'da böyle olması gerekiyordu)..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PlayStation 2 için LINUX Kitleri

polat

Sony’den yapılan açıklamada, yazılım araçlarını içeren ve Linux işletim sistemini PlayStation 2’lere yüklemek için gerekli disklerin satışına yakında başlanacağı belirtildi. Linux kitleri ilk olarak Japonya’da Mayıs ayında piyasada olacak. Kitler, Haziran ayından itibaren ABD ve Avrupa’da da satışa çıkacak. Sony Sözcüsü, Linux hayranlarının bu işletim sistemini PC’lerinin yanı sıra PlayStation oyun konsollarında da görmek istediklerini söyledi. Kitler, Japonya’da 188, ABD ve Avrupa’da ise 215 dolardan satılacak. Söz konusu kitler, 40 GB’lık dahili sabit disk, USB klavye ve fare de içeriyor. Microsoft’un Windows işletim sistemi ile rekabet eden Linux, açık kodlu ücretsiz bir işletim sistemi. Halen tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ından fazlasında Windows işletim sistemleri kullanılıyor. www.reuters.com
www.ntvmsnbc.com

Linux 2.4 çekirdeğin 20 yaşındaki koruyucu meleği Marcelo ile röportaj

acemi_

Çeviri biraz acele ve özensiz oldu. Sözü edilen bazı konular hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim. Bunu göz önüne alarak okuyun.

http://kerneltrap.org/node/view/1880


Marcelo Tosatti, 2001 Kasın ayında 18 yaşındayken Linux 2.4 kararlı cekirdeğin bakıcısı (maintainer) oldu. 2.4.15 sürümünden çok kısa bir süre sonra çıkan 2.4.16 sürümü ile ilk çekirdeğini yayınladı. Çekirdekte, dosya sistemindeki bir bozulma ile ilgili bir güncelleme yapılmıştı. İki sene sonunda, artık çekirdeğin 2.4.23 sürümünü yayınlamış durumda ve çok yakında çekirdeği bakım (maintenance) moduna geçirmeyi planlıyor. Yani artik sadece hatalar ve güvenlikle ilgili güncellemeler yapılacak.

Marcelo, Brezilya'da yaşıyor ve Cyclades Corporation adlı şirkette çalışıyor. Bu röportajda, Marcelo'nun nasıl 2.4 çekirdeğin bakıcısı olduğuna ve 2.4 çekirdeği bugünlere nasıl getirdiğine bakacağız.

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.

İki Süper Linux Dağıtımı

sundance

Linux kurmak istiyorsunuz ama harddiskinizin ne idüğü belirsiz binlerce dosya ile dolmasını istemiyorsunuz, veya 486-33`ünüzün 250 Meg`lik harddiskine hiçbir Linux adam gibi çalışılabilir bir halde sığmıyor

Linux dünyasında çare tükenmez, hatta şanslı bile olabilirsiniz, çünkü VectorLinux ve Peanut Linux muhtemelen Pentium 200`ünüzde Mandrake`nin çalıştığından daha hızlı bu eski makinanızda çalışacaktır. Hem de sadece 180Mb`da ve 16 Mb hafıza ile. Çalışmak ki ne çalışmak, X-Windows, Netscape, Icq ve diğer bilimum gerekli programlar eşliğinde...Hem de hemen hiç bir konfigürasyon gerektirmeden

Linux´ta OfficeXP ve Photoshop 7

murat09

CodeWeavers Win32 uygulamalarını Linux'ta çalıştırmak isteyen kullanıcılar ve kurumlar için uygulamalar geliştiriyor. Crossover Office adlı set, şu anda 2.0 sürümünde ve Office XP (Outlook hariç), Adobe Photoshop, Microsoft Access ve Lotus uygulamalarını RedHat 9, Mandrake 9.0 ve SuSE 8.1 Linux dağıtımlarında çalıştırmanıza imkan tanıyor. Programın lisans ücreti ise 59$.