Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

0
ekimkaya
Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.
Botégo, belirlenen içerik kapsamında, editörler tarafından etiketlenen terimleri tanıyarak, uygun cevapları yazılı olarak iletme prensibini kullanıyor. Eşleşen anahtar sözcük gruplarından en yüksek ihtimali ifade eden yanıtı veren Botégo, ticari olarak müşteri ilişkilerinde kullanılıyor. Şirketin müşterileri arasında Yemeksepeti, Avea, TTNET ve Türk Ekonomi Bankası bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların kendi içeriklerini girdikleri basit bir uygulamanın beta versiyonunu hizmete sundu. http://www.sanaltemsilci.com adresinde ulaşılabilen uygulamada bir selamlama cümlesi ve sınırsız sayıda anahtar sözcük girilerek her biri için birer yanıt tanımlanabiliyor. Pop-up ya da iframe içinde çalışan uygulama, kişisel bloglarda ya da web sitelerinde kullanıcıların sorularını yanıtlamak için "sıkça sorulan sorular" sayfalarına daha dinamik bir alternatif olarak işlev görebilir. Ayrıca her anahtar sözcük için bir URL belirlenerek, yanıtın verildiği sırada web sitesinde ilgili sayfa otomatik olarak açılarak, navigasyona da destek oluyor.

Şirket, yakın zaman önce çözüm bulduğunu iddia ettiği sorunlarla ilgili üç mikrositeyi duyurmuştu: "Hiçbir kurumsal web sitesinde arama motoru düzgün çalışmıyor" diyen http://www.aramadasorunne.com, "Bilgi okyanusunda boğulmadan bilgiye ulaşmak için stilli yüzme bilmemiz şart mı?" diye soran http://www.insansorar.com ve "Çağrı merkezi personeli bundan istiyor" iddiasındaki http://www.bundanistiyoruz.com

İlgili Yazılar

Cahilliğin Böylesi: MySQL Tescilli Microsoft Ürünüdür Diyen Hosting Firması!

redogre

Bu haber Hafif.org dan alıntıdır aman gözden kaçmasın diye buraya yazmak istedim.

Hürriyet'e haber olmuş arkadaşlar ama sayfalarında MySQL Microsoft ürünüdür diyecek kadar cahiller: "Gri Hosting database olarak ASP ve PHP'yi sorunsuz destekleyen, Microsoft Corporation Tescilli Markası MySQL database ile MSSQL teknolojisini kullanmaktadır."

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

100 mbit bağlantı 109 ytl

nehuse

Şurada yazan habere göre tellcom firması ağaoğlu sitesinde 100mbit e kadar bağlantı hizmeti vermeye başlamış .Şu an lokal bir boyutta olmasına rağmen bu alanda bir ilk olması türktelekom'un tekelinin kırılmasına yönelik bir adım olması açısından bence çok önemli bir başlangıç. Umarım en kısa zamanda yaygınlaşır ve tekel kırılır.

Ağa Düşen Piyano

FZ

Kanada´daki bazı kuruluşlar, yüksek hızlı bilgisayar ağlarıyla birbirlerine bağladıkları piyanoları kullanarak hem müzik eğitimini kolaylaştırıyor hem de bilinen müzik eğitimini değiştiriyorlar.

CANARIE (Canada´s Advanced Internet Organization) adlı kuruluş ve ona katkı veren Acadia Üniversitesi, Krallık Müzik Konservatuarı (RCM) ve Yamaha Kanada Müzik tarafından oluşturulan 365,000 Kanada dolarlık fonun kullanılacağı bu projenin adı MusicPath (http://musicpath.acadiau.ca). Proje, CANARIE´nin geliştirdiği CA*net4 adlı Kanada´nın yüksek hızlı ulusal araştırma ağı aracılığıyla sayısal akustik piyanoların birbiriyle bağlanmasını kapsıyor. CANARIE´den Martin Sampson´a göre MusicPath projesiyle müzik öğrencileri ve öğretmenler birbirleriyle gerçek zamanlı olarak iletişebilecekler. Örneğin bir öğrenci A şehrindeki sözü edilen piyanolardan birinin bir tuşuna bastığında, B şehrindeki eğitmenin önündeki piyano da aynı sesi çıkaracak. Videokonferans sistemiyle desteklenecek olan bu çalışma, öğreten ve öğrenci arasındaki coğrafi farkı da ortadan kaldıracak.

Haberin devam Türkiye Bilişim Derneği Dergisi´nde.

Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

euler

Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.