Viyana GNU/Linux'a Geçme Operasyonuna Başladı

0
FZ
Daha önce FM'de duyurmuştuk, Viyana, tıpkı Münih gibi radikal bir bilgi işlem dönüşümüne hazırlanıyordu ve bu iş için yine ağır yük işçisi, kara gün dostu Debian seçilmişti. Son alınan haberlere göre Viyana operasyona başladı. Viyana Belediyesi, 2006 yılına dek yaklaşık 16.000 bilgisayarlık sistemini dönüştürmeyi ve açık kodlu özgür yazılım olan GNU/Linux tabanlı işletim sistemine geçmeyi planlıyor.

Kaynaklar: http://www.radikal.com.tr, http://www.zdnetindia.com

Görüşler

0
yilmaz
viyana kapılarına dayanan Debian viyanayı ele geçirdi ha.
Kanuni duymasın :)
0
bullaydin
Hatta kendi Linux sürümleri Wienux'u bile duyurdular.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Tarihi Arşivi

ghanthar

İlk Red Hat veya Slackware, Suse sürümünü denemek, veya bunlardan önce hangi dağıtımlar vardı bir göz atmak nasıl olurdu? Güzel mi? O zaman bu haberi okuyun.

Linux Zamanlayıcı Konusunda Açıklayıcı Makale

raistlinthewiz

Uzun zamandır gelişmektirilmekte olan kernel 2.5 ile ilgili sık sık haberlere rastlıyoruz: Yeni O(1) zamanlayıcı (scheduler), NUMA hafıza desteği vs.

İşte linux gazette'de çıkan bir makalede bu konular oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde açıklanmış:

http://www.linuxgazette.com/issue89/vinayak2.html

Yeni bir linux dağıtımı : MagmaLinux 9.3

ccvural

Linux kurmak normal bilgisayar kullanıcıları için daima korkulan bir şey olmuştur. MagmaLinux bu soruna çözüm bulmayı hedefliyor. Kurulum son derece basitleştirilmiş.

Linux 'a geçmek isteyen bormal bilgisayar kullanıcılarının zorlandığı bir başka konu ise hangi paket/programları kuracağı. Magma , uzman olmayanların paket seçme sorununa da çözüm getirmeyi hedefliyor.

Daha detaylı bilgi için http://www.magmalinux.org

Torvalds: Linux, yoluna devam edecek

anonim

Mart ayında Unix kodları telif haklarını elinde bulunduran SCO Group şirketinin IBM’i Linux’un Unix’e dayandığı ve IBM’in bu Unix kodlarını Linux’u geliştirmek için kullandığı iddiasıyla mahkemeye vermesi ve Linux kullanıcılarından telif ücreti tazmin edeceğini açıklamasının ardından Linux’un ‘bağımsız”lığı tartışmaya açıldı.

Linus Torvalds daha önce bir çok kereler Linux’un Unix kodlarıyla Berkeley Software Solution kodlarını paylaştıkları için akraba olduğunu ancak bunun bir bağlayıcılık içermediğini belirtmişti.

Torvald ile yapılan söyleşiyi de sizlere iletelim:

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.