Verimerkezi ile havuz ısıtmak

0
Betelgeuse
Bir verimerkezindeki sunucuların ürettiği ısı ile neler yapılabilir dersiniz?
İsviçre'nin Zurih kentindeki yüzücüler yüzlerce sunucunun yarattığı ısı ile ısıtılmış havuzda yüzecekler.

Verimerkezlerinde küçük bir alanda yüzlerce sunucu bulunur. Bunlar çalışırken ısı üretir ve bu verimerkezlerinde özel soğutma süstemleri kullanmayı gerektirecek kadar büyüktür. Şimdiye kadar gördüğüm verimerkezlerinde bu ısı özel klima cihazları vasıtasıyla binanın dışına taşınır ve havaya karışır, boşa giderdi. Yani hem yüzlerce sunucunun yarattığı ısı, hem de bu ısıyı dışarı taşımak için kullanılan enerji küresel ısınmaya katkıda bulunurdu.
Sonunda birileri bu ısıyı kullanmayı akıl etmiş ve yakınlardaki bir havuzun ısıtmasında kullanmışlar. Boşa giden ısının havaya karışıp gitmesine seyirci kalmayıp gerekli yerlerde kullanmak fikri akıllıca.

Kaynak

Görüşler

0
bio
"Liquid cooling"e yeni bir yorum getirmisler.
0
koraypeksayar
Bir peltier elemanları dizisiyle elektrik üretmek de mümkün olur :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

Yurtdışı Internet Çıkışlarında Sorun

FZ

Türk Telekom, denizaltı fiberoptik kabloların bu sabah kopmasından kaynaklanan yurtdışı internet çıkışlarında yaşanan sorun nedeniyle, hizmeti alternatif yollardan verecek.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 08.20'den itibaren Türk Telekom'a ait sea-me-we3 denizaltı fiberoptik kablolarda meydana gelen kopmadan dolayı, Türkiye'nin yurtdışı internet bağlantılarında aksamalar yaşanıyor. Problemin kaynağının tespiti ve kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, hizmetin geçici olarak alternatif yollardan verileceği ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/01/04/haber_101242.php

500$'a Linux Laptop!

malkocoglu_2

ABD'nin en büyük mağaza zincirlerinden Walmart'ın sitesi Walmart.com, $500'lık bir dizüstü bilgisayar modelini kataloguna ekledi. Bilgisayar Linspire'ın Linux sistemi ile yüklenmiş olarak geliyor ve iddialara göre şu anda piyasadaki en ucuz dizüstü bilgisayar. Bilgisayar 1.0 GHz, 128 MB RAM ve 30 GB hard disk içeriyor.

http://www.desktoplinux.com/news/NS7710891606.html

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

mySQL 4.0.12 hazır

redial

Resmi açıklama: 4.0 sürümü standart download sürümü olmuş.

Editörün Notu: Nedense aklıma sundance arkadaşımızın Serbest Yazılımlar Yetersiz mi? konu başlıklı makalesi geldi ;-)