Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

0
ez_guard
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Aslında sorun JournalSpace'in veri yedeklerini alırken, tüm verileri yedeklenmemesinden kaynaklandı. Sunucuları RAID 0 desteğiyle kurulmuştu, yani eğer birincil sabit disk bozulursa ikincil disk kurtarma amaçlı kullanılacaktı. Sadece bu yönteme güvenmek çok riskli çünkü sadece sabit disk bozulmasına bir çözüm sağlayabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi JournalSpace'in başına gelen de bu yönteme güvenmek oldu. Sürücüler bozulmadı, bunun yerine veriler silindi ya da üzerine yazıldı. İkincil disk de birincil diski takip ederek aynı işlemi yaptı ve verileri temizledi. Bir veri kurtarma ekibi de veritabanını kurtarmayı başaramadı.

Bu hikayeden de anlaşılacak üzere, veri yedekleme sistemimize bir kere daha göz atmakta fayda var. En azından JournalSpace gibi yanlış bir yöntem kullanmadığımızdan emin olalım :)

Kaynak: Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

Görüşler

0
realist
RAID-0 değil RAID-1 olması lazım. Fakat asıl mesele bu değil.
Veritabanındaki tüm data bilinmeyen bir nedenle uçmuş. Muhtemelen temel güvenlik önlemleri alınmadığı için olmuş. Makineye fiziksel erişimi engellemediyseniz diskin ölmesi ihtimalini düşünseniz ne olur, root şifresini "#$(\\}&%+&][{)(&/" yapsanız ne değişir?
0
erhanbaris
yedek yedek yedek.
yedek hayat kurtarır.
0
yilmaz
Yedek aldıktan sonra yorum yazacağım :)
0
redbaron
JournalSpace'i daha once duymamistim. Haber sonrasi sayfalarina baktim 6 senedir faailyette olduklarindan bahsetmisler.

6X365+2 gunde bir gun yedek almak akillarina gelmemis ise bu yedek almanin onemini degil profesyonelligin onemini gosterir sanirim.


0
AsH
Kapanda kalıyor, alan adı e-bay'da satışa çıkmış son 22 saat =)

Mevcut fiyat 2.600$ haha

Verilere yazık olmuş ama. En azından alan adına sahip olanın işine yarıyacak.
0
AsH
Tabi ki bu işin çakma olma ihtimali de var. :)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180318319977
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.

Sun ve Microsoft Web Servisleri İçin Kapışırken Borland Yapacağını Yaptı

FZ

Sun Microsystems ve Microsoft firmaları en hızlı, en güzel web servisi geliştirme araçlarını ben sunarım şeklinde kapışadursunlar, efsanevi Borland firması gene yapacağını yaptı ve web servisi geliştirmek için araçlar içeren Delphi 6 adlı ürününü piyasaya sürdü.

Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

FZ

Gelecek hafta başlayacak büyük etkinliklerden Microsoft Professional Developers Conference sürecinde AJAX bağlantılı teknolojilerin tanıtılacağı ve Atlas projesinin gün ışığına çıkarılacağı söyleniyor.

Yine aynı haberde ajaxian.com'dan Dion Almaer'in Ruby on Rails web geliştirme "framework"ünü AJAX teknolojilerini en iyi destekleyen platformlardan biri olarak göstermesi de dikkate değer noktalardan biri.

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.