Ubuntu Sunucu Rehberi

0
anonim
Türkçe Ubuntu Sunucu Rehberi Özgür Karataş tarafından duyuruldu. Bu rehber sayesinde Ubuntu GNU/Linux'un server sürümünü kullanmak isteyen, daha çok sistem yöneticisi seviyesinde herkes faydalanabilir ve zenginleştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir.
Bu rehberde evrensel bir GNU/Linux dağıtımı olan Debian GNU/Linux tabanlı Ubuntu GNU/Linux'un sunucu sürümünün kurulumu ve ayarları anlatılmıştır. Rehberin amacı ubuntu-server dağıtımı kullanıcılarının etkin bir şekilde sunucu servislerini kullanmalarını sağlamaktır.

Rehberin içeriğine ve PDF formatında kendisine aşağıdaki adresten ulaşabilir ve bilgisayarınıza indirerek e-book tadında zevkle okuyabilirsiniz.

http://www.iucoders.com/article_detail.jsp?nid=57

Görüşler

0
blacksea
Teşekkürler.Özellikle benim gibi sıfırdan ubuntu web server kurup yayına verenler için.
0
Guardian
Malesef

http://www.iucoders.com/attachments/Ubuntu_Sunucu_Rehberi.pdf

dosyasında şimdilik bir sorun var, zorla KGet ile indirdim oda 5KB gösterdi ve dosya açılmadı :( , fakat linkteki içerik güzel gözüküyor, illa bir sorun olur zaten bu tip güzel paylaşımlarda, daha sonra unuturum ben bunu indirmeyi :)
0
xlsau
son uc gunumu harcadigim bir konuyu burada gorunce cok sevinmeme ragmen linkin sorunlu calismasi karsisinda yikilmis vaziyetteyim....lutfen linki aktif hale getirin...
0
blacksea
Linke farklı kaydet deyin...
0
kernelhacker
http://www.ozgurkaratas.com/doc/Ubuntu_Sunucu_Rehberi.pdf

bu adresten ulasilabiliyor.
0
kernelhacker
Merhaba,
dilerseniz belgeye asagidaki adresten de ulasabilirsiniz.

http://www.ozgurkaratas.com/doc/Ubuntu_Sunucu_Rehberi.pdf
0
kernelhacker
Dilerseniz asagidaki adresten de rehbere ulasabilirsiniz.

http://www.ozgurkaratas.com/doc/Ubuntu_Sunucu_Rehberi.pdf
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Ubuntu 6.10 Başlangıç Rehberi

tongucyumruk

Ubuntu kullanıcılarının sıkça karşılaştığı birçok sorunun çözümünün yer aldığı Ubuntu Guide'ın Türkçe çevirisi olan Ubuntu Rehberi yayına girdi. Apache kurulumundan Wacom Tablet ayarlarına birçok konuda soruya cevaplar içeren rehberin çevirisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarından, Fazlamesai.net editörü H. Coşkun Gündüz tarafından sürdürülüyor.

Ubuntu ve Kubuntu v5.04 hazır!

zentoo

Ubuntu 5.04 (Nisan 2005) versiyonu çıktı. Buradan ve de buradan ulaşabilirsiniz. Kanımca ufak çapta bir devrim yaratan bu GNU/Linux dağıtımı, bütün camiaya hayırlı uğurlu olsun. :-]
DVD versiyonu Live CD + Install + Yerelleştirme dosyaları olduğundan 2.7 GB ISO dur.

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.