Türkiye'nin İlk Python Portali

0
talat
Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

Görüşler

0
anhanguera
selam,

ugrasmissiniz, yapmissiniz ne guzel, ama "acik kod", "ozgur" gibi bir dolu laf eden bir grupun yazilmis olan dokuman/yaziyi insanlara gostermek icin uyelik istemesi ne kadar dogru bir yaklasim, ben de bunu anlamiyorum.

acik koc, ozgur, vs diye soylemleri olmayan her hangi bir grubun da bunu yapmasini anlamiyorum. anlayamiyorum.

alper "anhanguera" akcan.
0
talat
malesef siteyi ben yapmadım sadece haberini ben koydum.. :)
0
LeoKhan
Senden sadece bir nick ve bir email adresi isteyen bir üyelik sisteminin açık kaynakla yada özgürlükle çeliskisini anlayabilmiş değilim. Site'nin bu şekilde çalışmasının amacı Türkiye'de ne kadar kişinin Pythonla ilgilendiğini ve üyelerin daha çok üye ye sahip olarak üyelerin daha çok kişiye ulaşabilmesini sağlamak. Yazıları sadece üyelerin okuması ise sadece üyelik için bir itici güçdür. Çünkü sonuç olarak üye olmanız için hiçbir talep yok. Bu arada TurkPython.Net şahıslara hizmet eden değil tüm python severlere hizmet eden bir site olması amacıyla açılmıştır. Eğer yazıları okumak için üye olm zorunluluğunun kaldırılması için teklifler artarsa seve seve açarız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Liv Tyler , nam-ı diğer Arwen

barisozyurt

Adı Liv Tyler...

Bu hatun kişiyi ilk önce Lord Of The Rings' de gördüm. LOTR okuduğumda kafamda canlanan Arwen' in tıpatıp aynısıydı. Kim bu kız, kim sorusunu ilk sorduğum yer Internet Movie Database ( imdb.com) oldu.

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

TTNET STM4 Yurtdışı bağlantısı devrede

AmcA

TTNET Uplink Mrtg sayfasından gözüktüğü kadarıyla TTNET'in yeni STM4 yurtdışı çıkışı bu akşam 16 civarlarında devreye girmiş. Diğer linklerdeki düşüş gene aynı sayfadan rahatlıkla izlenebiliyor.

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.