.tr Paylaşılamıyor

0
mrtksn
15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
bm
Bir de sunu dusunun, bir sekilde TC vatandaslari .tr disinda birsey alamasalardi ne olurdu? (ipucu: A ile basliyor L ile bitiyor, 'eh cok istediler verelim bari' diyenler tarafindan bize verilen en pahali sadaka olarak 'pazarlaniyor')
0
bio
Al birini vur ötekine...
0
xcorex
telekom gene insan düdüklicek bişey bulmuş kendine.. tabi paranın kokusunu almış.. umarım eline geçiremez. aksi takdirde ".tr" domaini korkulu rüyamız haline dönüşebilir :)
0
bm
Telekom degil Telekomünikasyon Kurumu. .tr zaten teknik acidan harika idare edilen bir memleket domaini degildi (hatta sorumlular disinda da utanc vericidir yakin zamana sektorun ozel kisminin da isim ve isim ranti icin birbirini yerken teknik tarafa ses cikartmamasi).
0
yilmaz
milleti yolmak için birbirlerine girdiler gene. .tr uzantılı bir domaini en az 50 ytl den satar bunlar. hatta bir ton da evrak isterler.
bu devirde bir de bunlarla mı uğraşıcaz. millet ipv6 denemeleri yapsın biz daha .tr domainini kim satsın diyen adamlarla uğraşalım.
0
Baby
Almanya da .de isimli domain çok yaygın. Adamlar resmen .com kadar sık kullanıyorlar. Diğer ülkelerde de bu uzantılar rağbet görüyor. Fakat Türkiye de .tr uzantılı domaini direk vermek yerine saçma sapan .gen.tr, name.tr, gibi şeyler veriyorlar. Neden bu ülke de sürekli bir şeylerin pisligi çıkarılıyor? Neden bunlar internet kullanıcılarını yolmak istiyor. Her açıdan kısıtlama her açıdan sınırlama. ADSL desen kotalı saçmalıgı. Verdikleri sözde DSL geniş bant hattına kota koyma zalaklıgı, domain isimlerinde bir yıgın saçmalık. Bilemiyorum artık. Çok takmıyorum bunları ama aklıma gelince canımı sıkmıyor değil hani. Ya biz keriziz ya bunlar çok uyanık.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hukuk ve Kantarın Topuzu

sefalet

Son günlerde gelişen olaylar çerçevesinde kamuoyunda çocuk istismarına yönelik suçlara karşı bir duyarlılık ve eyleme geçme isteği artmıştır. Fakat konu genelağ ve onun kullanımı olunca yerel hukuk yeterli olamamakta ve uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Yeni T.C. Kanunu ile "Bilişim Suçları" (bilişim alanındaki suçlar demek daha doğru görünüyor) bir tanım içine sokulmaya çalışıldı. Bu sayede, ülkeler bazında, en sert tedbirlerin alındığı ceza ve usül kanunlarına sahip olduk. Öyle ki, aşıldığı zannedilen "fişleme", "takip", "gözetleme" gibi pek çok bakımdan eleştirilecek uygulamalar geri gelmiş görünüyor.Özellikle çocuk istismarı ile mücadele etmek gayreti ile bilinçli ve bilinçsiz ve en önemlisi kamuoyunun görüşüne sunulmadan çeşitli uygulamalara geçilip, kanun maddeleri hayata geçirilmiştir.

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #3

Zakkum

Bu yazıdaki değerlendirme ölçütlerinin en başında “güvenlik” geliyor, işlevsellik ve kalite ise daha sonra ama elbette önemliler. Kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanma, gözetleme ve kötüye kullanma mekanizması olduğu sürece değerlendirme açısından güvenliği her zaman ilk sıraya koymak durumundayız. Güvenli derken neyi kastediyoruz, bunu açmamız şart.

Yalnızca anında mesajlaşma için değil...

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var

ADSL Tarifesi Yenilendi!

resilence

Türk Telekom'un ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandı. Kullanıma bağlı ADSL uygulamaya konulurken ISS'ler için uygulanan ADSL tarifesi de değişti.

Yeni Fiyat Tarifesi
Tüm bağlantı ücretleri 59.000.000 TL
128/32 -> hizmetten kaldırıldı
256/64 -> 49.000.000 TL
512/128 -> 99.000.000 TL
1024/256 -> 169.000.000 TL
2048/512 -> 269.000.000 TL

Kaynak: turk.internet.com