TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

0
anonim
TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.
Mobil teknolojilerin hızla büyüdüğü şu günlerde mobil uygulamalar geliştirme ve mobil uygulama pazarı konuları oldukça büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Android ve iPhone uygulama geliştiricisi Mustafa Ferhan Akman tarafından verilecek "Android Programlama ve Mobil Dünya" semineri TBD Genç Ankara tarafından sunulacak.

TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu‘nun ev sahipliği yaptığı etkinlik aşağıdaki konulardan oluşacak:

•Mobil İşletim Sistemleri ve Uygulama Pazarı
•Neden Android, Android SDK’ya Giriş
•Android ile Örnek Bir Uygulama Geliştirme


Etkinlik 27 Kasım 2010 Cumartesi 13.30-16.30 arasında TOBB ETÜ Süleyman Sarıtaş Amfisi (Mavi Amfi)’de yapılacaktır. İsteyen katılımcılar etkinliğe dizüstü bilgisayarlarıyla gelebilirler. Etkinliğe katılımınızı Facebook sayfasından işaretleyebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Android OS: Google tarafından geliştirilip 78 firmadan oluşan Open Handset Alliance’a devredilmiş Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Son zamanlardaki yükselişiyle Symbian ve iPhone OS’un pazarını ciddi ölçüde zorlamıştır ve hızla pazar payını büyütmeye devam etmektedir. Günümüzde çıkan çok sayıda cep telefonu modelinde Android yüklüdür. Java diliyle Android SDK kullanılarak bu cihazlara uygulamalar geliştirilebilmektedir.

M. Ferhan Akman: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Türk yapımı ilk insansız deniz aracının yapımında rol aldı. Şimdilerde Nokta A.Ş.’de mobil uygulama geliştirme uzmanı olarak çalışıyor. Türk geliştiricilerin buluştuğu AndroidProgramlama.com platformunun kurucusu.

Kaynak: http://www.gelecekonline.com/

Görüşler

0
ahmetalpbalkan
Kaçırılmamalı!
0
cxa1191s
İşim olduğu için gelemeyeceğim. Madem herkese açık biri video ya kaydetse ve dağıtsa büyük boy sevap kazanmış olur.
Lütfen biri yapsın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 26 Eylül

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

Linux Eğitimlerine Erteleme

tongucyumruk

Bilgi Üniversitesi, IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen GNU/Linux eğitimlerinin bu hafta yapılacak olan 3. dersi yaşanan ulaşım güçlüklerinden dolayı ertelendi. Eğitimler gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

Kavramlar Çevrildikçe: Çeviri Düşüncemizi Biçimlendiriyor (Mu?)

FZ

Fikir hareketlerinin, siyasi akımların, bilim-kültür-sanat-edebiyat yapıtlarının, kuramsal-eleştirel görüşlerin toplumdan topluma yayılması, dayandıkları kavramların farklı dillerde ifade bulmasına, o dil ve kültürler tarafından benimsenmesine bağlıdır. İnternet çağının getirdiği iletişim biçimlerinin de toplumlar/kültürlerarası düşünce akışına ve diller arası aktarım sürecine daha önce var olmayan bir hız kattığı düşünülebilir. Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü tarafından düzenlenen bu sempozyum, gittikçe ivme kazanan kültürlerararası etkileşim olgusunun ışığında kavram çevirisini farklı boyutlarıyla ele almayı amaçlamaktadır.

Kavram çevirisiyle akademisyen, çevirmen, editör veya yazar olarak ilgilenen, beşeri bilimler alanından davet ettiğimiz konuşmacılar kendi deneyimleri ve bilimsel araştırmalarına dayanarak aşağıdaki konuları irdeleyeceklerdir:

Linux Semineri : Apache-PHP-Linux ile daha yüksek performans

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 12 Eylül Çarşamba günü saat 18.30`da Ankara Üniversitesi`nde seminer düzenliyor. Apache, PHP ve Linux üçlüsü web uygulama geliştiricileri tarafından ceşitli nedenler ile yoğun biçimde tercih edilen bir kombinasyondur. Bu seminerde, ilgili yazılımların performans ayarları ayrıntılı bir biçimde tartışılacak ve yüksek performans için PHP uygulama geliştiricilerinin dikkat etmesi gereken hususlar ortaya konulacak. Seminer sonunda performansı %500 kadar arttırmanın mümkün olduğunu sizler de göreceksiniz.

LKD 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

madness

Linux Kullanıcıları Derneği, 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ni 13-16 Mayıs 2004 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenliyor.

Şenliğimize gerek kamudan, gerekse özel sektörden, yurdun dört bir yanından katılım bekliyoruz.

Yakında şenlik ile ilgili son gelişmeleri http://senlik.linux.org.tr adresimizden takip edebileceksiniz.