Sun Linux

0
GaripFakir
Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature
sun

Görüşler

0
FZ
Sun Also Rises
0
ghanthar
Mad Hatter Desktop adını taşıyan bu proje bir süredir gündemde. Ancak eğer biraz incelediyseniz dağıtımın linuxtan çok M$ e benzediğini görmüşsünüzdür. Neden bilmem ama Lycoris, Lİndows, Xandros şimdide Mad Hatter, M$ Win görünümlü linuxlar gerçekten sinirime dokunuyor. Üstelik bunların birçoğunda özellikler kısılıyor ki M$ e iyice benzesin. Örneğin Lindows da sadece root var ve Lindows u server olarak kullanmak hemen hemen imkansız. Bu tip projelerin tek amacı ucuz bir windows geliştirmek ki bu da bana biraz ters geliyor.
0
mysterious
Aynı dert bende de var. Kafayı yicem valla. Neden Benzetmeye çalışırlar anlamam. Kolay mı oluyomuş acaba. Ama yinede alışkanlık meselesi bazıları da yoğurdu böyle yiyiyo. Bende de tek birşey vardı oda Adobe PhotoShop onuda linux altında kullanıyorum. (alışkanlık işte :-P)
0
ghanthar
Valla bence pek daha kolay değil sonuçta ne Linux a ne de Win e benzemeyen garip birşey çıkıyor. Ben Slack ı bile LYcoris ten rahat kullanıyorum.
0
conan
Ok! ama support?
0
ghanthar
Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?
0
conan
> Bu soru kime?
Bu soru sana, sey pardon sun'a ;)

> Sun Linux un Supportu için mi bu soru niye vermiyor mu?

Veriyor mu? Ben de onu soruyorum.
Eger veriyorsa millet oldukca sevinir bana kalirsa. Ama biraz daha eseleyip dideledigimde gordugum kadariyla sun toplam cozumlerde yine RedHat ve SuSE ortakligina basvuruyor.

Kendi Linux distrosunu bu ortamlarda promote etmiyor.

Madem kendi distronu support ve promote etmiyorsun, neden distro cikariyorsun. (Sun kafasiyla dusunuyorum) Belki de dagitiminin yeterince olgun oldugunu dusunmuyorlar henuz. Umarim daha olgun, guzel bir dagitim cikar.
0
ghanthar
bana sorarsan RH ve özelliklede SuSE Desktop varken bu dağıtım çokta gerekli değil. Yani etraf dağıtım kaynıyor ancak toplasan 30 tane adam gibi ha var ha yok.
0
conan
Dagitimlar adam gibi ya da degil. Buyuk sirkete oynuyorsan bu dunyada malin kalitesi degil support adi altinda sattigin (berbat ya da degil) servis onemli. Mudurler, karar mekanizmalari, malin kalitesine degil arkasinda adam var mi yok mu ona bakiyorlar. Sun bugun butun buyuk sirketlerin icine girmis (en az m$ kadar belki de daha fazla) bir sirkettir. Dolayisiyla Sun bugun ben Linux destegi veriyorum derse sirket arenasinda "yeni" olan RedHat tarzi sirketlerden daha buyuk pazar alacagi da kesin derim ben. Not: bana sirket savunuosun demeyin pls cevap verirken cunku ben objektif alanda amerika'da ne oluyor onu soyluyorum burada. Yoksa ne SUN severim ne M$. ayri konu :P
ghantar sirket savunuosun demedin, onun icin yazmadim yukardaki notu yanlis annama :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Open Source University Meetup Platformu

sifirdd

Sun'ın başlatmış olduğu Sun Open Source University Meetup platformuna aşağıdaki adresten üye olabilirsiniz. Site üzerinde tartışmalar, video sunumlar, döküman paylaşımı şeklinde hizmetler bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışından öğrenciler ve öğrenci kulüpleri ile tanışma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca kasım ayı sonuna kadar 100 kişiyi aşan gruplar için özel pizza partisi düzenlenecek bilginize:

http://osum.sun.com/

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

Bill Joy İstifa Etti

FZ

70´li yıllarda University of California, Berkeley´de öğrenci iken BSD UNIX´i geliştiren, sonra Sun Microsystems için Solaris işletim sistemini tasarlayan, bu arada SPARC mikroişlemcisini de geliştiren ve Java programlama ortamının geliştirilmesine öncülük eden Bill Joy, Sun Microsystems´ten istifa etti. Haberin hemen ardından şirketin hisseleri %10 değer kaybetti.

Bill Joy, Internet çağının Thomas Edison´u olarak da anılıyor. Haberin tamamı...

SUNdan yeni yıl hediyesi: Cobalt artık Open Source

sundance

Sun Microsystems, bir süre önce operasyonunu durdurduğu Cobalt sunucuların bütün arayüzlerini ve arkaplanda çalışan kodunu BSD lisansı ile dağıtacağını duyurdu.

Oldukça yetkin bir web arayüzüne sahip Cobalt Qube 3 ve RaQ 550 sunucuları üstünde koşan bu yazılımların serbest bırakılması oldukça güzel bir haber olmakla birlikte belki de gözlerden kaçan fakat bence en önemlisi (eğer olursa) zamanında Cobalt tarafından satın alınan, Apache üzerinde hiçbir düzenleme gerektirmeden ASP kodlarının koşmasına izin veren ChiliSoft ASP´nin BSD lisansına kavuşacak olması!

Solaris İşletim Sisteminin Kaynak Kodları Açıldı

FZ

Sun Microsystems, dün (14 Haziran 2005) meşhur UNIX tabanlı işletim sistemi Solaris'in kaynak kodunu kamuya açtığını duyurdu.

Kutlamalara Sun Microsystems şirket blogu.na yazan mühendisler ve takipçiler de katılmış durumda (mesela Nils Nieuwejaar, madem kodlar açıldı biraz da işin teorisini anlatalım deyip çekirdeğin sanal adres alanı düzenlemesinden bahsediyor blogunda).

Proje ile ilgili özet bilgiye buradan erişmek mümkün.