Solaris İşletim Sisteminin Kaynak Kodları Açıldı

0
FZ
sun

Görüşler

0
Challenger
Solaris' in artık OpenSolaris olmasından sonra, Sun bünyesinde Solaris araçları geliştiren birçok geliştiricinin işine son verildiğini de belirtmekte fayda var.
0
FZ
Bu bilginin kaynağı nedir?
0
Challenger
Tam adresi bulmaya çalışıyorum. Ancak İngiltere' de işten çıkarmaların olduğunu okumuştum. Aynı haberi okumuş olan ve hatırlayan birisi adresi yazabilirse sevinirim. Adresi bulunca yazacağım.
0
Challenger
Bu arada www.opensolaris.org sitesindeki birkaç dilde "open" ın anlamının bulunduğu resimde "açık" yazısını görmek de hoş oldu.
0
FZ
E yani Türkiye'de az makina ve program satmadılar, az para kazanmadılar, bir zahmet Türkçesi de bulunsun orada ;-)
0
St
FM üstadlarından bu açılmanın Linux dünyasına faydaları konusunda yorum alabilir miyiz acaba? ;)
0
cagataycatal
Opensolaris'de dikkatimi ceken bir belge de kullandıkları "development process plan ". Bu denli buyuk bir projenin geliştirilme surecindeki edindikleri "best practice" leri bu sayede ogrenebiliriz. Asagidaki linkde gelistirme süreç planı açıklanıyor.
http://opensolaris.org/os/community/onnv/os_dev_process/

Bir diğer nokta da Solaris'in belli bir ucret karsiliginda (100$'di sanirim) eskiden de OS kodlarını isteyenlere vermesiydi diye hatırlıyorum. Ancak bu konudan cok emin deilim.
0
feldrim
Arkadaşlar, OpenSolaris tabanlı bir işletim sistemi geliştirmeye çalışıyorum ancak bazı sorunlar var:
1. Solaris' in bulunduğu donanıma bağlı olmadan her sistemde çalıştığı söylense de yine de çalışmıyor.
2. Solaris üzerinde Linux uygulamaları çalıştırmada bazı sorunlar var. Çok çaba ve olağanüstü bir bilgi düzeyine sahip olmak zorunluluğu bunlardan bazıları

Sonuç olarak ben en iyi işletim sistemi idealine sahip arkadaşları bu projeye bekliyorum.
0
ttk

Sizin isminiz Feramuz mu ? Bu isimde birisi yanlış hatırlamıyorsam işi gücü bırakıp windows 3.1'i sadece bir disketten çalışacak duruma getirmeye uğraşmıştı hatırladığım kadarı ile, işletim sistemi ile uğraştığınızı söylediğinizden dolayı bu soruyu soruyorum.

Kolay gelsin.
0
feldrim
Hayır ismim Zafer. Ama gerçekten o şahsı merak ettim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Solaris Mercek Altında

yellowelephant

Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı:

Sun´dan x86 itirafı

anonim

SUN'in önemli isimlerinden Jonathan Schwartz Solaris x86 işletim sistemini yeterince desteklemediklerini, böylece Linux´tan daha yetkin olmalarina rağmen x86 mimarisi arenasında meydanı Linux'a bıraktıklarını söylemiş.

http://www.theregister.co.uk/content/53/32880.html

SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

yuxel

Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com

IBM Sun'ı alır mı?

auselen

Görünen o ki son ekonomik dar boğaz içerisinde Sun iyice sıkıntıya düşmüş durumda ve kendisine destek olabilecek bir şirketle birleşmeye çalışıyor. Yıllardır IBM, Sun ve Microsoft ürünleri (programlama dilleri dahil) arasinda yaşanan rekabetin sonucu ne olacak diye beklerken belki de cevabı teknolojik üstünlük değil, bildiğimiz eski ekonomik kriterler verecek.

Hatırlayacağınız gibi Sun'ın daha önce borsadaki etiket ismini JAVA olarak değiştirmesinden de bahsetmiştik. Görülen o ki yazılım/donanım devi ne yaparsa yapsın hisse senedi sahiplerini bir türlü memnun edemiyor.

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com