SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

0
yuxel
Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com
sun

Görüşler

0
larweda
Donanım fiyatları bu hızla düşmeye devam ederse - ki edecek gibi görünüyor - o gün geldiğ zaman ben bedava donanım alacam diye microsoft'a veya sun'a yazılım lisansı ya da bağışı (!!!) ödeyeceğime 3 kuruşa adam gibi donanım alır üzerinde özgür birşeyler koşturmayı tercih ederim. Değil mi ama? Hem donanım ucuzlamış olacak, hem de özgür yazılım alternatifim olacak, ben de gidecem Sun ya da M$ sistem alacağım. Pöh!
0
e2e
Al benden de o kadar! Ama ya, "ucuzlamış donanım"ı bırak, bağımsız donanım bulamazsak?! Acaba "Özgür Donanım Hareketi" başlatabilecek birileri de çıkar mı?
0
sametc
galiba bunlar TCPA cipli donanımların bedava verilmesinden bahsediyor...

alın bedava ama bir şartla takip edicez sizi diyecekler yoook oyle hemen TCPA ya karsı cıkılmalı ve ozgur donanım hareketi baslamalı

SESSİZ toplum kandırılmaya muthac bence..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Open Source University Meetup Platformu

sifirdd

Sun'ın başlatmış olduğu Sun Open Source University Meetup platformuna aşağıdaki adresten üye olabilirsiniz. Site üzerinde tartışmalar, video sunumlar, döküman paylaşımı şeklinde hizmetler bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışından öğrenciler ve öğrenci kulüpleri ile tanışma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca kasım ayı sonuna kadar 100 kişiyi aşan gruplar için özel pizza partisi düzenlenecek bilginize:

http://osum.sun.com/

Solaris Mercek Altında

yellowelephant

Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı:

Sun CDDL için geri sayımı başlattı

skelyus

Sun microsystems, açık kaynak lisansı almak için hazırlamış olduğu lisans tanım metnini OSI (Açık Kaynak İnisiyatifi) grubuna sundu. aslında 2004 ün sonunda sonuçlanması beklenirken tarih 17 Ocak'a ertelendi.

Sun'a göre hazırladıkları bu lisans diğer açık kaynak lisanlarına göre daha kapsamlı ve geliştirici. Ancak bu noktada CDDL kapsamındaki bir yazılım ile GPL kapsamındaki bir yazılım arasında herhangi besleme ve ortak kullanım da ortadan kalmış görünüyor.

Newsforge'da yayınlanan bu makalenin tam çeviri metnini www.linuxnet.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Sun'dan Açık Kodlu Java Uygulama Sunucusu

tongucyumruk

EWeek'te çıkan bir habere göre Sun Microsystems'ın başkanı Jonathan Schwartz, 10000 Java geliştiricisinin katıldığı JavaOne konferansında bugüne kadar kapalı olan Sun'ın Java Application Server Platform Edition adlı Java 5 Enterprise Edition gerçeklemesinin kaynak kodlarının CDDL lisansı ile açılacağını duyurdu. Sözlerine bu hareketin Sun'ın Java'ya ilişkin tüm ürünlerinin kodunun açılması yönündeki ilk adım olduğunu söyleyerek devam eden Schwartz'ın sözlerini başkan yardımcısı John Loiacono bu yöndeki hareketlerinin sebebinin Java platformunun gelişimine yön verecek bir topluluk oluşturmak olduğunu söyleyerek tamamladı.

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.