Struts Ölüyor mu?

0
innaw
Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.
Ancak son zamanlarda Spring-MVC ile JSF çokca rağbet görmeye başladı.

TSS'da hazır bu konu açılmışken bir de Türk Java'cıların fikrini alalım istedik.

Sizce Struts gerçekten tarih mi oluyor?

Görüşler

0
ahmetaa
Teknik acidan Struts'un artik devri geciyor demek yanlis olmaz. Struts'un yaptigi en buyuk hizmet cirkin jsp gomulu koddan MVC sistemine gelistiricileri yonlendirmek oldu. Ama nispeten eski bir tasarim oldugundan tasarimi cogu noktada daha modern uygulamalara gore kisa dusuyor (test, form taban sinifi vs.). Su anda Struts'tan daha verimli olabilecek belki on tane urun vardir (Spring MVC, WebWork-2, Tapestry, Wicket, Rife gibi.) Struts'un kuruculari da bunun farkinda ki JSF tabanli Shale adli bir projeye yonlendiler ama tutacagindan emin degilim acikcasi. JSF GUI agirlikli bir gelistirme ortami oldugundan o noktada kullanicilarin direnci ile karsilasabilirler.

Genel kullanim ve yayginlik acisindan ise "oldu" demek biraz zo.r. Struts'un buyuk bir bilgi birikimi var. Halen en cok kullanilan MVC uygulamasi sayilir, is ilanlarinda Struts iaresini gorebilirsiniz. yani uygulamanin populerligini kaybetmesi daha yillar alacaktir.
0
yilmaz
JSF için editorler şu an zayıf jsf tam oturana kadar struts çalışır. zaten şu anki bir çok projede başı çekiyor. bu projelerin omrunu tamamlamasına yakın struts da biter herhalde.
0
anonim
Aslinda bakarsiniz struts in bitmesi icin daha cok yol var en azindan arkadaslarin dedigi gibi öncelikle JSF IDE lerin yerine oturmasi gerekiyor JSF teki en önemli avantaj RAD ve konu rad ise framework ten cok bizi ide ilgilendiriyor. Sun One Studio Creater bu konuda yeni sayilir bi sonraki versiyonunda cok daha gelismis olacagini düsünüyorum. Eger istedikleri gibi olursa kimse struts in yüzüne bakmaz
0
robertosmix
Tabii ki ölüyor.
0
anonim
Ölüsü yeter ... :)
0
anonim
Ölüsü yeter ... :)
0
innaw
Gec gelen yorum: Hala visual basic'te ısrar edenler varsa, hala "vb bilen elemanlara ihtiyac" duyuluyorsa struts da bir süre daha yerini koruyacaktir bence. Yine de yava$tan kan kaybediyor gibi gozukuyor, o ayri.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hibernate Performans Testi

malkocoglu_2

Java dünyasnın sevilen aracı Hibernate hakkında bir performans testi gerçekleştirildi. Bu yeni teknolojiyi, yerini almaya talip olduğu eski veri erişim teknolisi JDBC ile kafa kafaya yarıştırdık. İlk sonuçlar gelecek vaad edici gözüküyor. Önbellek kulanımı, kullanım rahatlığı açısından geleceğin araryüzü olmaya talip Hibernate, bu sınavdan yüzünüm akıyla çıktı gibi gözüküyor.

Detaylar için

http://www.bilgidata.com/pdfs//hibernateperftest.pdf

Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu bir tesadüf olamaz! ;-)

JSF ve Olay Yakalayıcılar

anonim

Bir süredir JSF olay yakalayıcılar (event listeners) ile ilgili aklıma takılan bir soru vardı. JSF gibi tamamen sunucu taraflı olduğu idda edilen bir teknolojide olay yakalama işlemi nasıl gerçekleşiyordu? Bu durum kullanıcı tarafın da javascript kullanımı gerektirir miydi? Eğer gerektiriyorsa o zaman nerde kaldı tamamen sunucu taraflı uygulama geliştirme konsepti?

Sonuç olarak bu soruya j2ee-tr listesinde Bora Güngören'in verdiği yanıtları derleyerek kısa bir bilgi notu oluşturdum. Faydalı olması dileğiyle...

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.

Java'nın Başı Türkçe ile Dertte

oaygun

Başınıza gelmiştir. Java temelli pek çok yazılımın kurulumunda, önce işletim sisteminin yerel ayarlarını değiştirmek (genellikle ABD, İngilizce), yazılımı kurmak ve sonra tekrar Türkçe'ye almak gerkmektedir. Bunun nedeni de 'i' harfidir. Alfabemizin 11 ve 12. harflerinin nelere kadir olduğunu gösteren bir makale: http://java.sys-con.com/read/46241.htm

NativeDVB4Linux

mach

NativeDVB4Linux projesi, Linux dvb kernel fonksiyonlarına Java programlama dilinden ulaşılmasını sağlayan bir kütüphanedir.

Proje üzerinde çalışmalarımız sürmektedir.

Şu an için CVS'ye dosyalar upload yapıldı.

Browse için:
http://nativedvb4linux.cvs.sourceforge.net/nativedvb4linux/