SQLite 3.5.3 Çıktı

0
Tarık
Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

Görüşler

0
koraypeksayar
Yaşasın SQLite. Gerçekten başarılı bir proje ve 3.5.3'e varması da sevindirici...
0
FZ
Ben de Programming Collective Intelligence: Building Smart Web 2.0 Applications kitabını okurken oradaki Python kod örnekleri ile SQLite veritabanını kullandım (hem Debian hem de MS Windows ortamında) ve gayet memnun kaldım diyebilirim. Bu arada APress'ten The Definitive Guide to SQLite kitabını da tavsiye ederim (her ikisinin de çevirisi Açık Akademi'den çıksa mesela, ne güzel olur ;-)).
0
Tarık
Borland(CodeGear) C++ Builder ya da Delphi ile sqlite kullanmak isteyen arkadaşlar içinde Aducom un bileşen çözümünü önerebilirim, veritabanınıza görsel bileşenleri kullanarak bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Herhangi bir sürücü ya da sunucu gerektirmiyor. sadece sqlite nin dll dosyasını kullanıyorsunuz yazılımı dağıtmak için. açık kaynak olarak dağıtılmakta.

Ayrıca sqlite nin wrappers sayfasında birçok platform ve dil için açık kaynak ya da kurumsal araç gereçler tanıtılmış.
0
Tarık
Ek olarak sqlite yönetim yazılımları için buraya uğrayabiliyoruz.
0
FZ
Bağlantı için teşekkürler. Özellikle SQLite2007 Pro Enterprise Manager ve SQLiteStudio ilgimi çekti (belki de MS SQL Server ailesine çok alışık olduğumdan ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OCaml İle Yazılan Yeni Bir İşletim Sistemi: Desert Spring-Time

FZ

Desert Spring-Time, OCaml dili ile geliştirilen açık kodlu bir işletim sistemidir.

Projenin amacı BeOS gibi yenilikçi işletim sisteminde gündeme gelmiş modern fikirleri yeniden ele almak ve bunları ileri noktalara taşımak, böylece ortaya stabil ve güçlü bir işletim sistemi koymaktır.

Bu işletim sistemi mikro-çekirdek mimarisini ve asenkron mesajlaşmayı kullanmaktadır. İşletim sistemi şu anda x86 uyumlu işlemciler üzerinde çalışmaktadır.

Editörün Notu: OCaml ile geliştirilmiş popüler bir uygulama: MLDonkey

Mono 0.19

raistlinthewiz

Heyecanla beklediğimiz Mono'nun 0.19'u sürümü çıktı.
Şu ana kadar büyük gelişme kaydetmiş olan Mono'nun son durumu şöyle:
C# Compiler, self-hosting durumunda
JIT, Linux'te çalışıyor.
Interpreter, Linux/x86 ve Linux/PPC için için tamamlandı ve StrongArm ve Sparc platformu için çalışmalar sürmekte.
Sınıflar,tamamlandı

Monu'nun sitesine ulaşmak için http://www.go-mono.com/

Ayrıca Mono ve Mono ile hazırlanmış programların screenshotları için: http://www.go-mono.com/screenshots.html

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

FZ

Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor:

Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

crematorium

Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."