Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

0
crematorium
Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."
Bunun üzerine IE'ye Tab browsing özelliği ekleyen Avant Browser'i indirdim ve conan'ın yazısında belirtmiş olduğu siteleri ben de denedim.
Hafıza kullanımı ortalama 45 MB civarı. Yani Phoenix ile hemen hemen aynı. Program bunun yanı sıra yerleşik olarak Pop-up pencere engelleme, Google'da arama yapabilme ve daha birçok özellikle geliyor. Denemenizde yarar var... :)
Avant Browser (innDir.com'daki sayfası)
Saygılar... :)

Görüşler

0
crematorium
Simdi farkettim ki bu browser'in eski adi IE Opera imis... :)
0
conan
c00l! :)
0
murat09
MSIE 6.0SP1 ; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705 (Xp ProTR SP1 + .Net Framework SP1) e kurdum. 5 adet sayfa açtım. 31 Mb AvantBrowser kullanıyor(Taskmanagerde görünen). Arabirimi güzel, Türkçe (%99). Tek eksiği UCMore isimli spyware ile entegre gelmesi (ki o da kurulu gelmiyor sonradan aktive ediyorsunuz isterseniz). Bileydim daha evvelden denerdim. Denemeyen arkadaşlara tavsiye ederim. Bu yazılımdan beni haberdar eden Crematorium a ve FM e teşekkürler :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.

PowerPoint (Ya Da Killer App Gerçekten Öldürür Mü?)

FZ

Yazılımcıların pek çoğu Bob Gaskins'in yerinde olmak ister(di) herhalde. Dünyanın en çok kullanılan programlarından birini geliştiren bu yazılımcı acaba geliştirdiği PowerPoint ile milyonlarca kişiyi zihinsel bir çıkmaza sokacağının farkında mıydı?

PowerPoint insanda beyin hasarı yaratır mı? Karmaşık bilginin gözden kaçmasına yol açar mı? PowerPoint, hayati risk taşıyan durumların fark edilmesini engelleyerek ve konuyu "basitleştirerek" (!) insan hayatını tehlikeye atar mı? Olası çözümler nedir? Pekiyi ya karşıt görüşler? Devam edelim...

İşleri bir yerde tutmak bu kadar zor mu?

huseyin

Elimde MS Windows ve GNU/Linux yüklü bir makina, Ericsson R520M ve IPAQ PDA var.
Tek istediğim, bir şekilde bunlardan birkaçıyla senkronize çalışıp, yapılacak işler, proje ve ajanda'yı yönetecek bir program.
Bugüne kadar denediklerim aşağıda yazıyor. Biriniz çıkar bir yol söylesin, yoksa bi ajanda alıp hepsini çöpe atacağım.

Trolltech QT4'ü Piyasaya Sürdü

vst

Trolltech QT4'ün beklenen duyurusunu yaptı. Tam söz verdikleri gibi 2005 yılının ikinci çeyreğinin sonuna yetişen QT4'ün özgür yazılım dünyasına en büyük katkısı X11 platformundan başka Win32 platformunda da GPL olarak sürülmesi olacak.

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.