Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

0
conan
Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

(Piyasadaki anti-virüs şirketlerini Sony'nin rootkit'ine karşı birşey yapmakta çok geç kaldıklarını eleştirdikten sonra)
... Bad security happens. It always has and it always will. And companies do stupid things; always have and always will. But the reason we buy security products from Symantec, McAfee and others is to protect us from bad security.
... Kötü güvenlik hep vardır ve hep olacaktır. Ve şirketler aptal şeyler yaparlar; yaptılar ve hep yapacaklar. Ama Symantec, McAfee gibi şirketlerin ürünlerini satın almamızın nedeni bizi kötü güvenlikten korumaları.

Görüşler

0
Sabutay
http://www.the-interweb.com/serendipity/index.php?/archives/54-Breakthrough-after-breakthrough-in-the-F4I-case.html#comments bunu da es geçmemek lazım.
0
feran
İşte basının gerçek işlevi ve gücü!
0
FZ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNUSTEP 0.9.4 Live CD

yuxel

Gürkan Sengün, Morphix tabanlı GNUSTEP Live'in yeni sürümünü duyurdu. Yeni GNUStep kütüphaneleri ile uygulama ve geliştirme ortamlarının yeni sürümlerini içeren dağıtım CD üzerinden çalışıyor.

GNUStep tanıtımları HTML/Flash DivX

Slashdot haberi

Fazlamesai'deki eski sürüm duyurusu

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.

Hurriyet kampanya yapiyor

bm

Hurriyet web sitesinin ana sayfasindan linkli iyi niyetli ama potansiyel olarak fevkalade zararli bir kampanya var: http://www.hurriyetim.com.tr/dosya/harflerimiz/.

Uc sIk isaretlenebiliyor, ucu de develete yasak koydurmaya yonelik. Ustelik ISO standartlari varken 'Devlet standart koysun, yazilimlarda buna uyma zorunlulugu getirsin' diye bir ifade de var! Bunu yapanlar bir devlet kurulusu olan TSE'nin neleri yapip neleri yapmadigini bize haber vermekle gorevli basinimiz, dikkatinizi cekeyim. Yani mankenlere ve hakemelere standart getirecegiz deyip, "ithal mallarini test edecegiz vakfimiza bagis mukabili" tarziyla aldiginiz her malin maliyetini sisiren, IKI defa (ISO 8859-1 ve 8859-15) Izlanda karakterlerinin Turkce karakterlerin yerini almasina engel olamayan (belki haberi bile olmayan) kurulus olan TSE'nin. Lutfen disariyla is yapmayi zorlastiracak, kucuk sirketler ve kisiler tarafindan yapilacak ithalatin zaman ve kirtasiye maliyetini yukseltecek bu girisime hayir deyin. Ben de memnun degilim Ingilizce alfabeyle Turkce yazmaktan ama artik 2004 senesinde internette basin gucuyle devlete teknolojik yasak koydurma kampanyasi yapilmasini cok daha uzucu buluyorum.

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.

Askerliği Gelenlere Duyurulur...

musshani

Türkiye’nin YÖK tarafından onaylanan ilk sanal üniversitesi bu yıl öğrenci alacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ve programa destek veren Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Haluk Maga İstanbul Ceylan Inter Continental Otel’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin ilk sanal üniversitesi hakkında bilgi verdiler.

Bilgi Yönetimi’ne programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile 500 öğrenci alınması planlanıyor. Öğrencilerin 2001-2002 öğretim yılında kayıt yaptırabilmek için Eşit Ağırlıklı ÖSS Puan türünde en az 105 puan almaları gerekecek.