GNUSTEP 0.9.4 Live CD

0
yuxel

İlgili Yazılar

Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

mambo

Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.

Microsoft`un yeni guvenlik strateji uzmani

conan

Computerworld bugün Microsoft`un yeni güvenlik stratejileri yoneticisini açıkladı: Scott Charney. Amerikan Adalet Bakanlığında uzun süreler bilgisayar suçlarına verdiği savaşla tanınan ve de NY merkezli PricewaterhouseCoopers isimli şirketin de ortağı olan Charney, 28 Ocak`ta istifa eden Howard Schmidt`in yerini alıyor. Schmidt, Bush yonetimindeki hükümette yeni bir goreve basladığından dolayı Microsoft`taki görevinden istifa etmişti.

Yahoo, Mozilla XUL Programcıları Arıyor

FZ

Yahoo!, Mozilla XUL programlama konusundan anlayan programcılar arıyor. Yahoo! çalışanı Jeremy Zawodny'nin belirttiğine göre C/C++ programcısı başlığı altında geçen iş pozisyonu için en önemli nokta XUL/Javascript/XPCOM deneyimi.

Pi sayısının 1 trilyon 400 milyarıncı basamağı kaç?

conan

Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere göre Tokyo üniversitesinden Yasuma Kanada ve ekibi 5 yıl vererek yarattıkları bir programla 400 saatte pi sayısını 1 trilyon 400 milyar yakınlıkla hesaplamayı başarmışlar. Kendilerine ait yaklaşık 20 yıllık rekoru da kırmışlar.

Gazeteye göre bu hesabı yapmak o kadar da önemli değilmiş. Çünkü astronomlar bile bu kadar sayıyı kullanmazlarmış :P Pi`nin tanımı da var gazetede, okuyalım :)

Yapay Zekâda Hedef Hala Uzakta

ahmetozer

Savaş alanında, yaşlıların bakımında ve uzayın keşfinde… İnsanlığın robotlardan beklentisi saymakla bitmiyor. Ancak yapay zeka alanındaki ağır gelişme, görme, konuşma ve yürüme gibi en basit becerilerin dahi robotlara aktarılması zorlukla ilerliyor.