Solaris sunuculara Denial of Service Atakları...

0
elrond
Evet. Fazla da beklenmeyen bir durumdu ama oldu. Sanırım artık bu tip güvenlik açıkları peşinde koşup onları afişe eden uzmanlar MS dışında olan diğer ürünlere de yavaştan saldırmaya başladı. Solaris te olan ve daha öncede bilinen -iki ay önceden- bir güvenlik açığını kullanan kötü adamlar DoS atakları ile bir Solaris makinasını erişilemez hale getirmiş durumdalar. Aynı açığı kullanarak, download edilen backdoor ile arkadaşlar kendilerini sisteme istediği an giriş yapabilir hale getirmişler. Problem bilinen adıyla tipik bir "buffer overflow" durumu. Bu açığı kullanmak için yollanan online vandallar, önden yollanan özel bir TCP/IP paketi sayesinde sistemin tümüne erşim sağlıyabiliyormuş. Solariste uzaktan uygulama çalıştırmak için kullanılan bileşenlerde problem var imiş.
Ne oldum değil ne olacağım demek lazım;-) Selamlar.
sun

Görüşler

0
anonim
securityfocus.com a bakarsaniz bulunmus solaris aciklarinin yillara gore istatistiklerine ulasabilirsiniz. Bu yeni, bir durum degil. En azindan Sun'in Security through Obscurity gibi bir prensibi yok...
0
elrond
Biliyorum.
Ancak SUN ın problemlerini biz ve ilgilenenler biliyor, populer medyada(?) daha önce hiç SUN la ilgli bir haber görmediğim için yakalamışken yazıyım dedim bu haberdeki önemli ayrıntı burada.
0
anonim
Populer medyadan kastin FM mi ?
0
elrond
Tabiki hayır...Üstüme iyilik sağlık...
NTVMSNBCTeknoloji, Hurriyet vs...gibi şeyler.
(Bu arada NTV de bir bilişim danışmanı var ki evlere şenlik.Usama olayında olaya bir bilişim yaklaşımı yapmıştı ki...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

Sun Microsystems, Novell'i Almak İstiyor

Challenger

Geçen yıl önce Ximian' ı sonra da SuSE' yi satın alan Novell'in peşine daha büyük bir balık takılmış durumda. NTVMSNBC' nin The Wall Street Journal gazetesine dayandırdığı haberinde şöyle diyor: "ABD’nin önde gelen gazetesi Wall Street Journal’da çıkan habere göre, Sun Microsystems, açık kaynak Linux sağlayıcısı Novell’i 2.64 milyar dolara satın almak istiyor.


Novell’i satın alması durumunda Sun, Linux’un en büyük destekçisi IBM ile rekabet kızışacak, zira Novell, IBM’in en önemli Linux işortağı. Solaris’i bir açık kaynak yazılımına dönüştürmek isteyen Sun Microsystems, satınalımın gerçekleşmesiyle SuSe’yi Power sunucularında kullanan IBM’in Linux sağlayıcısı olacak."

Büyük balık diğer kendinden küçük balıkları yutmuştu. Şimdi de daha büyük bir balığın yemeği olmak üzere.

Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

larweda

Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?

SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

yuxel

Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com