Slackware Linux Türkiye Açıldı!

0
anonim
Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Görüşler

0
Rhpolitik
Slackware'in Türkiye'de fazla tanınıp tercih edilmediğini (haddim olmayarak) düşünüyorum. Bunun aşılması adına Türkiye'li kullanıcılar için güzel bir adım. Fakat bu adımın bu sitenin bu haliyle atılabileceğine pek inanamadım. En basit bir projeler sayfasına bakmak için bile gereksiz üyelik zorunluluğu can sıkıcı. Ayrıca Slackware'in o korkutucu havasını pekiştiren tasarım da sanırım elden geçirilebilir (SuSE gibi). Umarım bu siteyle, Slackware için Türkçe döküman ve eşzamanlı destek ihtiyacı kapatılabilir.
0
SilWeX
Güzel bir fikir ama döküman bölümünde sadece duyuruların olması ve içerikte bulunabilen tek şeyin iki adet seminer duyurusu ve ekip üyelerinin adının olması site biraz aceleye gelmiş izlenimi uyandırdı bende. Biraz daha beklenilse içerik oluşturulsa ve ardından iyi bir tasarım ile duyuru yapılsa daha iyi olurdu sanırım.
0
fnoyan
Linux ile az çok uğraşan herkezin Slackware'in adını duyduğana eminim aslında. Site iyi fikar ama her bağlantı için üyelik istemsi gerçekten can sıkıcı. Sanki bilgi paylaşımı için değilde fazla üye sayısı için açılmılş bir site gibi! Yayın hayatında başarılar..
0
CihanAyyildiz
Merhaba ; Artık üyelik işlemi sadece foruma yorum göndermek isteyen ziyaretçilerimiz için geçerli. Destekleriniz için çok teşekkürler.
0
CihanAyyildiz
Merhaba ; Artık üyelik işlemi sadece foruma yorum göndermek isteyen ziyaretçilerimiz için geçerli. Destekleriniz için çok teşekkürler.
0
Zebani
Sanırım biraz fazla iddialı bir başlık atmışsınız. Umarım güzel bir kaynak site olur. Ama "Slackware Linux Türkiye Açıldı!" diye bir başlık atınca ben de bir çeşit resmi temsilcilik yapılıyor. Neyse umarım o da olur.
0
Zebani
...ben de bir çeşit resmi temsilcilik yapılıyor, sandım. ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux'da Fransa ve Çin Ortaklığı

Soulblighter

Fransız Atom Enerjisi Kurumu (CEA), Linux üzerinde çalışacak bir yazılım için Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışmaya başlayacak.
Devlet kurumları, beraber çalışarak PC, PDA, Sunucular gibi çeşitli ortamlarda çalışacak Linux temelli bir platform oluşturmak için örgütlenecek. Ayrıca oluşturulacak sistem çevrimiçi hizmetleri ve iletişim uygulamalarını da destekleyecek.

Henüz ayrıntılar verilmese de CEA, Fransız teknoloji şirketi Bull ve Fransız kökenli Avrupalı şirket ST Microelectronics ile beraber de çalışacak.
Fransız Hükümeti son zamanlarda Linux'a ilgisini arttırdı. Son olarak Fransız Danışmanlık şirketi Unilog'dan, Pariste'ki 17.000 devlet bilgisayarına Linux yüklenmesi ile ilgili çalışma yapmasını istemişti.

Kaynak: C|NET Asia

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

Haftalık Linux Haber Bülteni E-postanızda...

anonim

Yenilenen LinuxMerkezi sitesi Haftalık Bülten adında yeni bir hizmet başlatmış. Bu hizmet her hafta Türkçe Linux Haberlerinin e-postanıza gelmesini sağlıyor.

Ayrıntılı Bilgi