SlackTR: Türk Slackware Kullanıcı Grubu

0
ghanthar
Uzun süredir Slackware in Türkiye de tanınmadığından ve desteklenmediğinden şikayet ediyordum. Bunu çözmenin en kolay yolu bir web sayfası ile başlamaktı. Ancak bu konuda teknik bir bilgim olmadığı için daha basit bir yol seçtim ve SlackTR yahoogroup'u kurdum. Tüm Türk Slackerlar'ı bu listeye üye olmaya davet ediyorum.
SlackTR elbetteki Slackware problemlerinin tartışıldığı ve özellikle yeni kullanıcılara yardım edilecek bir platform olacaktır. Ancak grubun ana amacı ileride web sitesine ve kimbilir belkide fiziksel buluşmalara kadar gidebilecek bir Türk Slack Kullanıcı grubunu toplamaktır. Ayrıca listenin teknik yardımdan öteye giderek Slack kullanıcılarının fikirlerini paylaşabildiği ve tanışacağı bir liste olmasını amaçlamaktayım. Belki çok şey istiyorum bilmiyorum ancak elimdeki imkanlar bunlar ve oturup şikayet etmektense denemeye karar verdim.

İki şeyi göstermek için:
-Web bilgisi veya genel anlamda teknik bilgisi fazla olmayan kişilerinde açık yazılıma ve linux a hizmet edebileceğini.
-Basit bir yahoogroups un bile sağlam bir başlangıç olabileceğini.
Yapabilecekmiyim? Zaman gösterecek.
Grubun Sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Cisco Emulatörü

sundance

Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Yeniden okullu olmak isteyen?

anonim

Aranızda benim gibi acemi linux çular olduğuna eminim ve büyük olasılıkla siz de benim gibi nette döküman avına çıkmışsınızdır. Ben safarim sırasında ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir adrese rastladım http://www.mandrakecampus.com bu site popüler linux dağıtımı mandrake nin eğitim sitesi... Hayatında ilk defa linux kullanmaya başlayanlar için hazırlanmış, oldukça anlaşılır bir dile sahip olan sitenin adı da konuya cok uymuş :) yeniden okullu olmak isteyenler, bir ziyaret edin bence...

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

WinModemler artık LinModem ;)

sundance

Gözünüz aydın millet, piyasada en çok bulunan, en ucuz olan Connextant (eski Rockwell) HSF ve HCF modemler için Freshmeat`de sürücüler duyuruldu.

Daha önceden de bazı marka HSF modemleri çalıştırabilen Linux sürücüleri olmasına rağmen, genelde çok ciddi bir çaba gerekiyordu ve başarı şansı düşüktü. Fakat böyle iki projenin Freshmeat`de başlatılması ile Win Printerlarla birlikte insanlığın gördüğü en iğrenç donanımlardan biri olan WinModemler artık Linux kullanıcıları için sorun olmaktan çıkıyor. Kimbilir belki yakında Karl Knopper amca da Knoppix`e koyar bunları :))

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.