Skype'ye rakip: Gizmo Projesi

0
Soulblighter
40 milyon kişi tarafından kullanılan Skype'ye ciddi bir rakip geliyor: Gizmo Projesi.
Çalışma şekli Skype ile aynı olan bu internet telefonu çok iyi bir ses kalitesi vaad ediyor. Özellikle Skype'de son zamanlardaki ses kalitesi düşüklüğünden şikayet edenlere denemelerini tavsiye ederim.

Henüz Linux sürümü çıkmadığı için ben test edemedim. Windows kullanıcıları bir test edip, Skype ile bir karşılaştırma yaparlarsa güzel olur.

Burada, burada, burada ve burada Gizmo ve Skype karşılaştırmalarını bulabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
google da eksik kalmamış:
talk.google.com
0
tarkane
Sitesinde GNU/Linux surumu de mevcut gorunuyor suanda.
Ama Debain ve Linspire icin paketler mevcut.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.

DeepBlue, IBM ve GO

redial

... “Ne istiyorsanız kullanın. 250 paralel işlemci yetmezse 500 tanesini kullanın, o da yetmediyse bin tane. Eğer o da yetmiyorsa benim `laptop´ıma ve oğlumun `PlayStation´ına el koyabilirsiniz. İşe yarayacak her insanı işe alın, eğer tanrı Zeus size fikir verecekse Yunanların ne dediğini umursamadan ben gidip onu Olimpos’tan sizin için getiririm ama bir büyük GO ustasını yenin yoksa...”

Tamamı için...

Editörün Notu: Mükemmel bir yazı, yazarın eline ve ruhuna sağlık.

Python 2.4

tongucyumruk

18 aylık uzun bir bekleyişin ardından Python 2.4 çıktı. Yenilikler arasında özellikle dekoratörler, geliştirilmiş üreteç desteği ve long veri itipi ile integer veri tipinin birleştirilmesi göze çarpıyor. Özellikle MS Windows kullanıcılarını ilgilendiren bir diğer yenilik ise bu sürümden başlayarak Python'un MS Windows platformunda msi paketleri kullanılarak dağıtılacak olması. Yeni sürümdeki yeniliklerin bir özetini buradan okuyabilir, daha detaylı bilgiyi ise A. M. Kuchling'in dökümanından okuyabilirsiniz. Yeni sürümü indirmek içinse buraya

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

MonoDevelop 1.0 yayınlandı

anonim

Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.