sites.google.com yasaklandı

0
arkeles

Gerçekten sıkıcı olduğunun farkındayım, ama bu haberlerin sorumluları sınır tanımıyorlar. Sites.google.com yasaklandı.

Konu hakkında yaptığımız açıklamayı sitemizden okuyabilirsiniz.

Eğer sites.google.com'da bir siteniz varsa, itiraz hakkınız var. İtirazın nasıl yapılabileceği ve diğer hukuki konularda yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Alternatif Bilişim
alt.bilisim [at] gmail.com

Görüşler

0
anonim
Daha önce geocities neden kapatildiysa ayni sebepten kapatilmistir; bir kütüphanede "yasaya aykırı" olarak tanimladiginiz 2-3 kitap var diye tüm kütüphaneyi kapatma mantigi hakim işte.

Bedava hizmet veren ve dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan bu tür sitelerde domain engellemesi yapılması kadar aptalca bir uygulama düşünülemez herhalde. "suçlu" olarak tanımladığınız bireysel kullanıcılar hakkında işlem yaparsınız, o siteyi kullanan binlerce masum insanın hakkını gaspetmeye "hukuk" diyenlere de pes diyorum.
0
E
Neden kimse google ın vergi vermesi gerektiğini düşünmüyor?
Google neden uyarıları ciddiye almıyor?
Adsense kural ihlali ile ilgili yaptığım ihbarların değerlendirildiğini görmedim.
Zararlı içerikli siteleri ihbar edince değerlendirmeye aldıklarını görmedim.
Bu siteleri kapatanlar "bu gün hangi siteyi kapatalım da annelerimize küfrettirelim" diye kapatmıyorlar ya bu siteleri.
Sansür kelimesini bile yanlış anlıyoruz.
Devletin internetle savaştığını sanıyoruz ya pes.
Başlarda çok garipsiyordum.
Ama şimdi anlıyorum ve hak veriyorum.
Daha kapatılması gereken bir çok site var.
Devletime bizimle ilgilendiği ve zararlı içeriklerden koruduğu için teşekkür ediyorum.
Gururla...
0
E
Ha masum vatandaşın suçu ne?
Devletimizin teknolojisi alt alan adlarını kontrol edecek şekilde gelişene kadar yapacak bişey yok.
0
SHiBuMiGo
Kendin için neyin zararlı neyin faydalı olduğuna karar veremeyecek kadar acizsen bunu devletten beklemen de çok doğaldır. Devlet senin adına karar versin, zaten senin de böyle bir zahmete girmeye niyetin yok, kapasiten de yok.

Ben de başlarda çok garipsiyordum. Şimdi ben de çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Tüm bunlar müstahak bize.
0
koraypeksayar
Manşet: "Devlet adamının midesi bozuldu. O gün yemek yediği lokanta kapatıldı ve sahibi asılarak idam edildi."

Ya da "Sinekten iğrenen milletvekili sinek soyunun tüketilmesi için önerge verdi, TBMM'de kabul edildi. 10 yıl sonra bütün Kırlangıç kuşları sinek bulamadıkları için insanları yemeye başladı."

İşte mantığın bu... Bir if döngüsünde hep false döndüren bir eşitlik gibisin...

Herşeyi anladım da 'Bu siteleri kapatanlar "bu gün hangi siteyi kapatalım da annelerimize küfrettirelim" diye kapatmıyorlar ya bu siteleri.' ne demek hala düşünüyorum... Ne kadar terbiyelisin böyle...

Ben de sana koyun olmadığımızı hatırlattığın için teşekkür ediyorum kuzucuk...
0
Tarık
Devlet devlet dediğin zaten bizden müteşekkil bizim kurduğumuz bir kurum. Herkesin bireysel, toplumsal hak ve özgürlüğünü korumak zorunda. Vergisini biz veriyoruz. Vermek zorundayız, çünkü yaşaması için bize muhtaç. Fakat devletimizin üzerine yapışmış bir takım parazitler bizim kendi kurumumuzu bize karşı kışkırtıyor. Kendi amaçlarına hizmet etmesi için kanunlar çıkarıyor, asıl unsur olan milletin üzerine çıkmaya niyetleniyor.
Elbetteki devleti yönetebilecek, bizden(milletin tümünden) daha iyi siyasal düşünce yapısına sahip, çok ileri görüşlü, bizi ve kendi istikbalini düşünen devlet adamları var. Ama senin savunduğun adamlar o adamlar değil. Bunlar ancak ve olsa olsa parazit ya da virüs.
0
Tarık
sadece başlığı okuyarak sites.google.com' a artık giremeyeceğimi düşündüm. ama herhangi bir çalışma yapmadan (openDNS, cgi-proxy, vs.) giriyorum?
0
cuxticom
Türkiye'de artık hiçbir şeye şaşırmamak lazım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kafa Kırmak İster misiniz Gençler !!!

mambo

Hani burası Türkiye'ye her şeyin suyunun çıktığı yer. 5-6 aydır dumur içersindeyim yaşadığım semtte (ki nezih aile semti olarak bilinir) uyuşturucu almış başını öyle bi yürümüş ki sokakta yürürken kendimi Harlem'de zannetmeye başladım.

Daha önce sokakta gördüğüm tipler şu anda torbacı (yani satıcı), esrar kullanımı 15-16 yaşlarına kadar düşmüş. Esrar temin etmesi sadece 5 dakika sürüyor. İşin ilginç tarafı bu olayın polisler de biliyor fakat bişey yapamıyorlar ya da yapmıyorlar.

Tom Waits, Rain Dogs ve Arçelik

redogre

Bu aslında bir haber sayılmaz. Şarkı 1985 yılında yapılmış Rain Dogs albümünden "Jockey Full of Bourbon". Arçelik reklamında 1999-2000 yıllarında cingıl olarak kullanılmıştı. Hala da kullanılıyor arada bir. Bunun nesi ilginç? İlginç olan şarkının sözleri.
Nakarat kısmı şöyle:

Hey little bird, fly away home
Your house is on fire, children are alone

Türkçe meali ise:
Hey küçük kuş, haydi eve uç
Evinde yangın var, çocukların yanlız


Arçelik huzur dolu aile hayatını gösterirken kullanıyor bu müziği. Böyle bir ironi herhalde sadece biz Türklere özgü.
Şarkının tüm sözleri için: tom waits lyrics archive
Not: Konuya dikkatimi çeken Zoe'ye teşekkürler.

Nic.tr Ne Demek İstiyor?

eevrim

Bugun nic.tr'nin whois servisinin nedensiz yere calismadigini farkettik. Sebebini arastirmak icin nic.tr'nin web sayfasina baglandik ve...

Bir MEB Okulundaki GNU/Linux Öyküsü...

FZ

FM Forum'dan ana sayfaya taşımak istedim, berker arkadaşımız yazmış: "Babam bir öğretmen ve bir okulda idareci olarak görev yapıyor. Bilgisayarlarla arası fena sayılmaz. Linux'a falan da ilgi duyar sempatik bakar.

Bir hafta sonu oturup okuldaki bigisayarına Debian kurduk. Güncellemeleri yaptık. Yazıcılarıı tanıttık. Diğer Windows'lar ile anlaşabilmek için SAMBA kullandık. Ofis paketi için OpenOffice kurduk. Firefox kurduk. Okullar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iletişim için gizlice kayıt tutup tutmadığı tatışılan MSN'yi kullandıklarından GAIM kurduk. Hesapları yapılandırdık. Velhasıl ihtiyaç olacak her şeyi ayarladık. Babamın Linux kullanmaması için hiç bir teknik neden kalmadı.

Osmanlıca Karakter Seti

butch

Pardus geliştiricileri, bir karakter seti olmadığı için bilgisayar ortamında varlığını sürdüremeyen Osmanlıca için harekete geçmiş.

Osmanlıcanın bir karakter setine sahip olacağını duymak güzel, ama en önemli konu Ali Işıngör'ün yazısında bahsettiği gibi bugüne kadar 700 yıllık tarihimize ait belgelerin bilgisayar ortamına aktarılması konusunda bir çözüm bulunmamış olması.