Nic.tr Ne Demek İstiyor?

0
eevrim
Bugun nic.tr'nin whois servisinin nedensiz yere calismadigini farkettik. Sebebini arastirmak icin nic.tr'nin web sayfasina baglandik ve...


Alan adlarini programatik olarak nasil sorgulayacagiz? Fikri olan var mi?

Not: whois -h whois.nic.tr core.gen.tr i$imizi gordu:)

Görüşler

0
SubZero
aradığımız şey "bilgi edinme kanunu" zımbırtısı şeyine kaydırılmış olmasın sakın? :D
0
SubZero
bkz: https://www.nic.tr/index.php?USRACTN=DOMAINSRCH

veya menüde: Anasayfa » Kayıt Sorgulama » Alan Adı Sorgulama
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Üniversite İlk 500'e Nobel'le mi Girer Rektörle mi?

FZ

Her zaman çok özel ve tartışmaya müsait olmayan koşullarda yaşayan TC'den SharpenLess bildiriyor:

ZAMAN gazetesinde 2 Ağustos 2007, Salı günü, Kemal Alemdaroğlu gitti, İstanbul Üniversitesi ilk 500'e girdi başlıklı bir haber çıktı. Haberde Türkiye'den İstanbul Üniversitesi'nin Dünyadaki En İyi 500 Üniversitesi listesine girmiş olduğu belirtiliyor ve başlıkta da olduğu gibi bu durum bir rektörün gidişi ve farklı bir rektörün gelişi ile yoğun şekilde ilişkilendiriliyor. Oysa...

Gazete okurken sinirlenmeyenimiz var mı?

maat

Başlığa bakarak sadece geçirmekte olduğumuz şu günler ve buna paralel olarak verilen haberlerin içeriğini kastettiğimi düşünmeyin lütfen. Her geçen gün daha da özensizce hazırlanan haberler beni deli eden.

Sanal aleme 'şiddet'le girmeye teşebbüs

FZ

Bursa'da bir bara güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kuran kişi önce dövüldü, sonra çıplak fotoğrafları çekildi. Bar sahiplerince bilgisayar korsanı olmaya zorlanan kişi polise başvurarak kurtuldu..

67 makale arxiv'den kaldırıldı

nec

Ars Technica'da yer alan habere göre, 67 makale intihal gerekçesiyle arxiv.org'dan kaldırıldı. Makale yazarları listesi ilgi çekici.

Milletvekilleri sanal âlemde sitesiz kaldı!

FZ

Milletvekillerinin internet sitelerinin bir hafta önce çöktüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a götürdü. Çerçioğlu soru önergesinde, sitelerin kurulması işinin ahbap çavuş yöntemiyle bir şirkete verildiğini, şirket iflas edince sitelerin de ortada kaldığını belirtti.

TBMM'nin de kendi imkânlarıyla internet sitesi kurabileceğini vurgulayan CHP'li vekil, "Site kurucusu şirketin iflas etmesiyle site çökmüş ve milletvekillerine ait bütün bilgiler yok olmuştur. Bu uygulamada sizleri yanlış yönlendiren bürokratlarınız hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine ait bilgiler, bu şirketten alınmış mıdır; bu bilgiler şirketten alınıp, Meclis çatısı altında web sitesi açılarak uygulama devam ettirilecek midir?" diye sordu. Çerçioğlu, sonucu tahmin ettiği için kendisinin bu şirkete site kurdurmadığını da belirtti.

Kaynak: Radikal