Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

0
kuzen
DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.
Floresan ışıklarıyla televizyon ekranları, düğmeleri kapatıldığı halde korkunç bir şekilde parlamaya başlayacak. Elektrik ve telefon kabloları o kadar ısınacak ki, plastik kaplar eriyip, ozon tabakasını yanmış plastik kokusu dolduracak. El bilgisayarlarıyla MP3 player'ların pilleri aşırı yüklenecek ve bu aletler elle tutulmayacak kadar ısınacak. Bilgisayarlar kül olacak, içlerinde sağlam en küçük bir bilgi kırıntısı bile kalmayacak. Radyolar, telefonlar, telsizler ve hatta dizel motorlu birkaçı dışında akla gelebilecek bütün makineler bir daha çalışmamak üzere susacak. Bu sırada insanların tırnağına bile bir şey olmayacak, ama insanlık kendini göz açıp kapayıncaya kadar 200 yıl geride bulacak. Avustralyalı yüksek teknolojili savaş uzmanı Carlo Kopp'a göre, bu korkunç silahı 1940'ların teknolojisiyle bile yapmak ve üstelik sadece 400 dolara mal etmek mümkün. O yüzden, siber terörizmin konuşulduğu bir dünyada teröristlerin bu silaha ne kadar yakın olduklarını görmek de mümkün. Yani sadece 400 dolara mal olan bir elektromanyetik bomba, bir göz kırpması süresinde, uygarlığı tam 200 yıl geriye götürebilecek. Şayet bu gerçekse o zaman dünyaca ekonomik kriz yaşarız. Tabi ekonomi diye bişey kalırsa.

Görüşler

0
anonim
Asparagas diye bir mevzu 200 yil once varmiydi bilmiyorum. Ama 2000 Yilindaki ornegi goruluyor :))

Lutfen kusura bakmayin ama, insan vucudu o saydiklariniz kadar iletken olmasada telleri kavuracak bir alan siddetinde kavrulacak kadar yeterli elektrolite sahiptir. Yani mucizevi bir notron bombasi biraz zor.

Ustelik birde bu saydiklarinizi gerceklestirmek icin gerekli olacak alan siddetini hesaplar, bu siddette alani olusturmak icin kac coulomb yuk gerekir, bu yuk icin kac tane elektron gerekir, bu elektronlar icin kac tane atom gerekir, bu kadar atomda elektron ve protonlar arasinda nifak olusturmak icin ne kadar guc gerekir bunlari hesaplarsaniz, bu hayalin pek mumkun olmadigini gorebilirsiniz.

0
anonim
Ne yazık ki yanılıyorsunuz. Bu ayki (Ekim) Tübitak Bilim Teknik dergisinde konuyla ilgili bir yazı var. Okursanız em bombanın gayet mümkün (ve kolay) oldugunu göreceksiniz.
Çıkarımınız ilginç ama yanlış. Bu arada elektronla proton arasına nifak sokmak ne? Beni bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.
0
ttk
Washington'da denesin p...nkler.
Ne oldu denemişler mi ?
0
kotucocuk
Yalnız şunu unutmamak gerekir böyle bişey yapıldığında bunun menzili olmayacak yani kesin bir menzili o yuzden etraftaki dost birliklerde etkilene bilecek ama içine manyetik alanı geçirmeyen sir sinyal düzeneği yapılırsa emp patlatıldığında bu manyetik alan sizin yarattığınız koruma perdesini geçemeyecek bu yapılabilir bence ve atılan bölge karanlık zamana dönerken emp yi atanlar o bolgeye hukmede bilir. Saygılarla
0
Zebani
menzili olur. elektro manyetik teori okumanızı öneririm. saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

21. Yüzyılın En Önemli Mühendislik Problemi: Kişiye Özel Öğrenme Sistemleri

FZ

ABD Ulusal Mühendislik Akademisi 21. yüzyılda en önemli kabul ettiği 14 mühendislik problemini "Grand Challenges" başlığı altında yayınladı. Bu listedeki maddelerden biri de "kişiselleştirilebilen öğrenme sistemlerini geliştirmek".

Türk Şirketleri Açık Koda Destek Veriyor: AresWall Açık Kaynak Kodlu Oldu

FZ

FZ, memleketin-yazılım-dünyasındaki-son-gelişmeler departmanından bildiriyor:

ProG firmasından güncel bir duyur, hemen paylaşalım (vurgular bana ait).

"Bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir açılma projesini yeni yıl ile birlikte duyurmaya karar verdik. 2003 yılında geliştirmeye başladığımız ve yıllar içerisinde oldukça etkin bir firewall ürünü haline gelen Ares-Wall‘u bu yılın ilk çeyreğinde özgür yazılım camiasına bağışlayacağız.

İnsan Beynine Mikroçip Yerleştirmek için Onay Alındı

FZ

İnsanlar yıllarca beyinlere yerleştirilebilecek makinalarla ilgili kurgu eserler ürettiler. Şimdi ise buna bir adım daha yaklaşıldı. Doğrudan beyne yerleştirilip oradaki sinyalleri algılayacak ve bununla cihazların kontrol edilmesini, karmaşık zihinsel işlemlerin yapılmasını sağlayacak cihazlar çok uzakta değil. İnsan denekler üzerinde beyin-bilgisayar arayüzleri denenmek üzere.

Cyberkinetics Inc. of Foxboro, Mass., firması ABD "Food and Drug Administration" kurumunun onayını aldı ve denemelerine başlamaya hazırlanıyor. Geliştirilen yonga dört milimetrekare genişliğinde ve yaklaşık 1.5 milimetre yükekliğinde, felçli hastaların doğrudan kafataslarının altına yerleştirilecek.

Eğer başarılı olunursa bunun anlamı şu: Hastalar doğrudan düşünerek bir bilgisayarı yönetebilecek, ona bağlı olan cihazlara sadece düşünmek sureti ile komuta edebilecekler.

Bu tür cihazların başka hangi amaçlar için kullanılabileceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

FM sitesinde bu konuda daha önce şu habere yer vermiştik. (Bkz. gazetecelikte fikri takip mefhumu!)

Bir dergiye verilen (!) destek ve hazin son: PozitifPC

FZ

FM ana sayfalarında haberlerini geçtiğimiz ve açık kodlu yazılım geliştirme dünyasına da yer ayıran PozitifPC dergisi artık çıkmayacak mı? Derginin güncellenen web sitesinde Son Mesaj başlıklı yazıda şöyle deniyor:

"2 aylık hazırlık aşamasını saymazsak, dergimiz 5 aylık oldu. Haziran sayısı, önümüzdeki hafta, ayın 6-9'u arası, belirsiz bir gün çıkacak ve bu muhtemelen, Pozitif'in son sayısı olacak.

Dergimizi maalesef yeterince duyuramadık. 'Rekor kırdık' dediğimiz bu sayıda, dergi sadece 8500 kişiye ulaşmış.

Facebook, Yükselen Değer!

parsifal

Dün yapılan açıklamaya göre Micros~1, Facebook'un %1,6'sını 240milyon USD'a satın aldı. Böylece Facebook'un toplam değeri 15milyar USD'a ulaştı.