Şifresiz Gizlilik

0
anonim
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Görüşler

0
Hurma
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır.
Gerçekten öyle. Örneğin işyerinde root şifremi monitörün üzerine yazıyorum ve kimse ne olduğunu anlamıyor. Tek sorun LCD'ye geçince monitörde yazılacak alan kalmaması sanırım eski şifreleri monitörden temizleme zamanı geldi de geçiyor.
0
ttk
FAZLAMESAİ'de BU GÜN sayesinde gördüğüm zamanında gözden kaçırdığım habere şimdi bir yorum-ek yazayım dedim, çünkü başıma bazı garip şeyler geldi bu ara.
Internet Explorer'a hiç güvenmem ve bu sebepten de kullanmadım yıllardan beri, ama .Net ile web programı yazmamız gerektiği için test browser'i olarak kullanmaya başlamıştım.
Sonra "şuna güven olmaz dışarı çıkmaya kalkar falan" diye bir de firewall kurdum sisteme. Firewall'a programları tek tek tanıtıp izinlerini ayarlamak gerekiyor. Eğlence olsun diye kullandığım browser'lara her açılışta izin alsınlar diye "bana sor" gibi bir seçenek var, onunla bir sınırlama getirdim.
Bunun üzerine ortaya çıkan durum, Firefox'u açıyorum, yarım dakika falan geçmeden kendisi bir şimdi ismini vermeyeceğim ve ilgilisine de bir türlü ulaşamadığım (durum hakkında bilgi istemeye çalıştım) bir siteye erişmeye çalışıyordu. Giden paketleri inceleyince bir de ne göreyim, benim o anda hafızada çalışmakta olan bazı programlara ait bilgileri giden paketlerin içinden bana bakıyor. Şüphelendiğim bir eklenti var şimdilik ismini vermeyeceğim, o eklentinin olmadığı Firefox'larda böyle bir gariplik de görmedim.
0
yilmaz
security konusunda ie çok zayıf birçok site sizin habeirniz bile olmadan bir sürü plugin yukleyebiliyor. activex leri sor deseniz bu seferde her sitede sormaya başlıyor. sanki çok kaliteli bişeymiş gibi firefox içine de koymuşlar ie yi. 3-5 tane site için illada ie zorunluluğu neden. firefox un içine ie sokmak herhalde yaptıkları en az zekice iş.

ben yıllardır opera kullanıyorum. çok yetenekli ve güvenli. bedave değil ama reklemları da nal kadar değil.
0
ttk
Ben de Opera kullanmaya başladım bu hâdisenin üzerine. Bu arada, bildiğim kadarı ile Firefox'un içine IE karıştırılmış değil, sadece salt IE ile düzgün görünebilen sayfalara Firefox'u kapatıp IE'yi aç-bak uğraşısı vermeye gerek kalmadan IE'yi çağırarak bakabilmek için bir eklenti vardı diye hatırlıyorum Firefox için.

Bu arada, eklentisiz Firefox gördüğüm kadarı ile temiz. Yalnız Firefox'un Türkçe sürümüne güvenim epey bir azaldı bahsettiğim durumun üzerine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güvenlik... Nereye Kadar?

FZ

Bilgisayar güvenlik uzmanları son algoritmaları, 2048 bitlik şifreleme yöntemlerini, vs. kıran kırana tartışa dursun, uzakta, güneyde bir yerde....

Tarih 27 Ağustos 2003. Yer: Avustralya, Uluslararası Sydney Havaalanı. Kendilerini bilgisayar teknisyeni olarak tanıtan iki adam kargo ve istihbarat bölümünün bilgi işlem departmanına ellerini kolların sallaya sallaya giriyorlar, 2 kocaman Mainframe´i söktükten sonra tekerlekli arabalar üzerine yükleyip binadan dışarı çıkarıyorlar. Adamlardan bir daha haber alınamıyor...
Haberin tamamı

Gizli anahtarlarınızı gizleyemezsiniz!

tongucyumruk

İngiliz ulusal güvenlik ajansı Home Office, 2000 yılında çıkan RIPA adlı yasanın üçüncü bölümündeki bugüne kadar kullanmaya başlamadğı hakkını kullanmak yönünde hazırlıklara başladı. Sözkonusu yasanın üçüncü bölümü İngiliz polisine ihtiyaç duyması halinde kişilerin açık anahtar tabanlı şifreleme uygulamalarında kullanılan gizli anahtarını isteme hakkını tanıyor. Gizli anahtarını teslim etmeyi reddedenler içinse hapis cezası öngörülüyor.

GNU/Linux için NX yaması

anonim

Zdnet'in haberine göre Redhat ve İntel özellikle virüs ve solucanlara karşı etkili olacağı düşünülen NX (not execute) teknolojisini destekleyen bir Linux yaması yazılım yayınladılar. Microsoft'un bu desteği service pack2 ile birlikte bu yılın üçüncü çeyreğinde vermesi umuluyor. Linus Torvalds'ın bu teknolojiye olumsuz yaklaşmadığı da yine aynı makalede yer alıyor.

BugTraq Tarayıcı Testi

Soulblighter

SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.