Sendo - Micros~1 anlaşmazlığının iç yüzü.

0
conan
Sendo ve Microsoft arasında halen süregelmekte olan dava ve olayların iç yüzünü anlatan bu yazıya bugün /.'da rastladım. Gerçi geçenlerde çok tartıştığımız o habere yorum olarak attım, ama bu ikinci bir haber yazılası kadar önemli bir köşeyazısı bence.

Yazi kısaca M$`un ortağına verdiği sözleri nasıl tutmadığını, StingerOS isimli cep telefonu işletim sistemini geciktirerek ortağının batmasını nasıl hazırladığını güzelce gösteriyor. Artı, şirketin board'unda bir yonetim hakkı olması ve şirketin 12 milyon dolarlık hissesine sahip olmasına rağmen şirketi ugradıgı zarardan bilinçli bir şekilde kurtarmaması, iki şirket arasında yapılan anlaşmadaki ilginç maddeler gibi yan fikirleri de aynı yazıdan okuyup öğrenebilirsiniz.

Görüşler

0
sundance
Hadi bakalım, Elrond beyi bekliyoruz bakalım bu sefer ne diyecek. Yoksa Windows XP kullanıcıları hodri meydan yazısına tek kelime yorum yazmadığı gibi buna da sesi çıkmayacak mı ? :)
0
anonim
Tartışılmışı var...
Kusura bakma.

Daha önce yazdıklarım aynen geçerlidir. Sendo' yu 2 sene önce tanıyan varsa gelsin o bir şeyler yazzsın. Ben sıkıldım kusura bakmayın. Yargı kararı çıkınca tekrar tartışırız. Hodri Meydan yazsını görmedim.
0
sundance
Valla bence iki yıl önceki halini bilmeye gerek yok, burdaki hali gayet sırıtıyor. Yargı kararının da açıkcası çok anlamı olduğunu düşünmüyorum, Amerikan yargısının zırvalaması ile ünlü olduğunu bütün dünya biliyor (bakınız ev eletlerinin içine evcil hayvanımı koydum davaları)

Hodri meydan`a gelince, bir arama yapsan fm`de bulurdun ama ben senin için buldum hani iki sene önce XP`den haberimiz vardı, o yüzden belki bunu bizle tartışırsın :))

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Patrick Volkerding işinin başında

mos

Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.

cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

FZ

Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.

BSA`nın büyük başarısı

cayfer

BSA, Mısır El-Ezher müftülüğünden lisanssız yazılım ve kopya müzik/sinema eserleri kullanmanın günah olduğuna ilişkin bir fetva çıkartmayı başardı. Fetva'nın duyurulmasının ertesi günü Microsoft Kahire bürosunu arayan bir iş adamına kopya yazılım kullanmanın "haram" olduğu söylenince "kopya yazılımları artık bir dakika bile tutmayacağını" belirtmiş. Daha ayrıntılı bilgi için: www.law.com ve www.slashdot.org

Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

musshani

4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.

Postmodern Müzik

FZ

Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.