BSA`nın büyük başarısı

0
cayfer
BSA, Mısır El-Ezher müftülüğünden lisanssız yazılım ve kopya müzik/sinema eserleri kullanmanın günah olduğuna ilişkin bir fetva çıkartmayı başardı. Fetva'nın duyurulmasının ertesi günü Microsoft Kahire bürosunu arayan bir iş adamına kopya yazılım kullanmanın "haram" olduğu söylenince "kopya yazılımları artık bir dakika bile tutmayacağını" belirtmiş. Daha ayrıntılı bilgi için: www.law.com ve www.slashdot.org

Görüşler

0
skoylu
Aslında el-ezher yanlış bir şey yapmamış. Bende -el-ezher'i hic iplemeden- bunun oyle oldugunu daha once defalarca soyledim. En çok karşılaştığım şey, gavur malı kavramıydı. Oysa, kul hakkının müslim/gayrimuslim ayrimi yoktur. Uzatmayayım. Gerçekten de kopya yazılım kullanmak hırsızlıktan başka bir şey değildir. Bunun da müslümanlar için karşılığı haramdır.

Yanisi, ben katılıyorum bu mevzuya.. EL-ezher'in fetvasıda faydalı olacak elbette bundan sonra..

Saygı ve sevgiler..
0
redogre
iste atlama haber diye buna derim. Ben su an misirdayim ama bu haberi fazlamesai netten okuyorum. En kisa zamanda bu konun halktaki etkisini arastiracagim.
Ahmet elginoz bin tayyar - kahire misir
0
anonim
Zahmet etmeyesin; ben simdi EgyptBSA yetkilisinin yanindan geliyorum, dogru diyor, yaptik diyor.
N'olucak simdi?
0
anonim
yazılıma para vermek kitabımda yazmaz abi.
0
anonim
Bildiğimiz kadarıyla, bazı günahlar şeriata göre karara bağlanıp cezası uygulanıyor. e.g. Hırsızlık yapan adamın eli kesiliyor. Bu durumda bilgi araklayan adamların beynini mi budayacaklar azıcık?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Digg ve Wikipedia Özgürlük Kısıtlaması

anonim

Internet kullanıcıların hayatına son zamanlarda en fazla giren sitelerden biri olan digg.com'un yeni ürünü digg spy göz atılmaya değer. Artık zamanımızın uzun bir kısmını alan digg, reddit, damn interesting, 180n gibi siteler (şahsen ben bu siteleri incelerken inanılmaz keyif alıyorum) böyle güzel yenilikler yaparak zamanımızın daha çoğunu çalmaya niyetliler galiba.

Bir haber'de wikipedia camiasından; wikipedia adminleri bugünden itibaren semi-protection diye bir koruma yöntemini devreye soktular, George W. Bush, Hitler, and Jesus Christ semi-protection kapsamına ilk giren wikipedia sayfaları. Semi-protection detaylı açıklaması için buraya bakabilirsiniz.

Tabii burdan çıkan soru şu, bu kısıtlama wikipedia gibi özgür bir platformun sonuna geldiğine mi işaret ediyor?

Bilgisayar manyakları uslanmaz birer sex makinasıymış!!

larweda

Amerikan bilgi teknolojileri iş bulma sitesi JustTechJobs.com`un yaptığı bir araştırmaya göre, hayatı bilgisayarla geçen (Eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyen! :-)) 7500 denek üzerinde yapılan ankette, bilgisayarla ilgili çalışan insanlar (yılda ortalama 109 defa), normal amerikalılardan (yılda ortalama 79 defa) daha fazla sex yapıyorlarmış.

Fazla Yaklaşma Gözün Bozulur...

musshani

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati Tolun, bilgisayarın gözleri bozmadığını belirterek, "Ancak kişilerde daha önceden var olan göz sorunları, yoğun bilgisayar kullanıldığında ortaya çıkar" dedi.

Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

conan

Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.