Savaş resmen başladı!

0
sundance
Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.
Bu devasa teklifin (referans olması için söyleyelim, bundan üç yıl kadar önce Symantec Veritas'ı $13 milyon dolara almıştı.)

Haberde yer alan, MS ve Yahoo hisselerinin karşılaştırmalı grafikleri de pek anlamlı.

Görüşler

0
auselen
yahoo'nun bir sürü servisini kullandım ama arama motorunu değil. sanırım bu para sadece arama motoru için de değil.

ismi ne kadar eder, merak ediyorum?
0
anonim
Microsoft akıllıca bir strateji izliyor.

Yahoo'nun hali hazırda oturmuş pek çok servisi mevcut. MS bunlardan daha iyisini yapabileceğini idaa etse de, ve hatta yapsa bile, var olan kullanici sayisina erişmesi yıllar alır.

MS nin kullanmayı çok iyi becerdiği birşey var ise o da kullanıcıların alışkanlıkları (Windows neden bukadar çok satıyor dersiniz?), var olan kullanicilari 3. bir servise alıştırmak yeni bir şirket satın almaktan daha da pahalıya gelebilecek bir iş.

Uzun zamandır söylenen MS Office ailesinin web tabanlı kullanılır bir sürümünü de Yahoo satın alması sonrası canlı olarak karşımıza çıkacaktır.

Savaş kızışıyor.
Ama şunu da belirmek gerek.
Bu savaş üçüncü şahıslara (Faceboook gibi) kapılar açacak.

Büyükler büyük pasta için kavga ederken, kendinden küçük firmaları alacak, ve piyasada faliyet gösteren firma sayısı azaldğı için rekabet azalacak.

Bunu fırsat bilen küçükler de büyüklerin gözü önündeki küçük parçaları kapıp, kendilerine yer edinecekler.

Eğer iyi bir fikriniz, ve iyi bir uygulamanız var ise bunu bir an önce hayata geçirin. Çok değil 2-3 yıl içinde Milyon $ lık rakamlara MS ya da Google sizi alır. Buraya da konu olursunuz.

Bende haberin yorumuna "Ben bunu kaç sene önce demiştim zati..." diye böbürlenirim. :)
0
w3master
Yahoo 'nun en güzel hizmeti flickr bence, harika bir uygulama.
0
desenturk
ve bu durma karşılık Google'ın mutsuzluğu...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7225599.stm
0
onur80
Microsoft istedigi kadar savas açsın google kullanmaya devam ;)..
0
tongucyumruk
Yahoo Microsoft'a "Müdür bu, buna konuş" dedi.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080209-yahoo-to-microsoft-talk-to-the-hand-we-say-nohoo.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)

Herşey windows için ;)

conan

shellcity'de dolaşıyordum ki gözüme çarpan birşeyle irkildim :) Bir de ne goreyim, sevgili desktop managerimiz blackbox'ın windows için olanı da varmış! İlgilenip denemek isteyenler için sayfası şurada. Benim gibi görmeden inanmayanlar da buraya. Denemeden inanmayanlar ise koşa koşa tam buraya.

sundance buna bayılacak (tabii daha önceden görmediyse)

Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

FZ

Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.