Resimli RAID Tanımı

0
parsifal
RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.

İlgili Yazılar

En Harbi Kişisel Bilgisayar

parsifal

Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...

Google Search Appliance

FZ

Gene Google, gene güzel bir fikir. Adamlar Internet'i aradığınız hızda ve kalitede neden şirket ağınızdaki tüm HTML, Office, PDF, Postscript belgelerini ve daha bir sürü ıvır zıvırı arayamayasınız ki demişler ve şöyle hafif ancak marifetli bir alet yapmışlar adını da Google Search Appliance koymuşlar.

Intel tabanlı, Linux temelli bu şirin aleti fişe takıyor, networke bağlıyorsunuz ve sonra da bu alet 10 GB'a kadar olan veriyi (150.000 doküman!) arka planda sizi rahatsız etmeden indekslerken şirketinizdeki elemanlar da güzel güzel arama tarama yapabiliyorlar.

Pentium´un Sahte MHZ´leri!!!

Evil_Empire

Pentium 4'ün yavaş kalmasının sebebi pipeline sayısının iki kat olması sonucu tahmin algoritmalarının işleri biraz karıştırması. Ayrıca MHZ bazındaki aldatmaca.

Sony Bilgisayarları PlayStation 3 Yongasını Kullanmaya Başlıyor

spiderman

Sony firması PlayStation 3 (PS3) konsolunda kullandığı yonganın (çip) aynısını kullanarak işlem yapabilen bir "prototip" bilgisayar geliştirdiğini açıkladı. IBM, Sony, Sony Computer Entertainment (SCEI) ve Toshiba işbirliğiyle üretilen yonga, her biri birbirinden ayrı dört adet yongadan oluşuyor ve saniye başına 230Gflops (floating point operations per second) büyüklüğünde işlemi gerçekleştirebiliyor.

Derinlik sahibi videolar

tongucyumruk

3DV Systems tarafından duyurulan bir sisteme göre artık kameralarla kayıt yaparken derinlik bilgisini de görüntünün içine gömmek mümkün olacak. Belki henüz 3D filmler çekemiyor ama özellikle key framing konusunda bir devrim yaratmaya aday gözüküyor. JVC şimdiden bu sistemi kullanan bir kamerasını duyurdu.

Sistemin en önemli getirilerinden biri artık çekilen görüntüden bir kısmını ayırmak için görüntüyü tek renkli bir ekranın önünde çekmek zorunda olmamanız. Sistem görüntüdeki derinliği ölçmek için infrared ışınlardan faydalanıyor. Bu kızılötesi ışın yoluyla elde edilen derinlik bilgisi her frame için ekstra bir ZBuffer frame`inde tutuluyor. Şimdilik oldukça pahalı makinalarda ve profesyonel sistemlerde kullanılıyorsa da kullanıcı seviyesine inebilirse çok eğleneceğiz demektir.

Konuyla ilgili Slashdot`ta çıkan haber.