Red Hat ve Fedora Core Linux için Gelişmiş Paket Yönetimi

0
honal
Fedora ve Red Hat Linux üzerinde kullanılan YUM programına ait detaylı bir NASIL YAPILIR belgesi ekledim. Belgede ayrıca Red Hat tarafından resmi olarak desteği kesilen Red Hat sürümleri için güncelleme kısmı da mevcuttur, ilgilenen arkadaşlara yardımcı olması dileğimle.

İlgili Yazılar

Fedora Core 2 (test1) hazır

murat09

Popüler Linux dağıtımlarından Fedora, Core2 nin test sürümünü download'a hazırladı. Indirmek için burayı kullanabilirsiniz. RH aynı zamanda AMD64 Opteron işlemciler için geliştirilen Fedora Core1 'in de test sürümünü download'a açtı.

Fedora Directory Server 1.0

vbo

Fedora Directory Server 1.0'ın duyurusu yapıldı. Duyuru için: http://hardware.newsforge.com

Red Hat`ten 3. kuşak cep telefonları için açık işletim sistemi

larweda

Red Hat, 3.kuşak (3G) cep telefonları içn bir işletim sistemi geliştiriyor, ama linux üzerinde değil. 18 ay önce satın aldığı Cygnus ile 3G Lab beraber bir işletim sistemi geliştirdiklerini ve şimdiki Cygnus OS (eCOS) tabanlı olacak olan sistem, eCOS/M3 adını alacak.

Nokia, Motorola ve Psion`un EPOC tabanlı olarak 3 yılda geliştirdiği ve şu anda Nokia Communicator 9210`da kullanılan Symbian OS`a rakip olabilecek olan eCOS/M3, biraz geç bir başlangıç yapmış görünüyor. Ama Red Hat`in açık kod tecrübesi en azından Symbian`ın yaptığı hataları (Linux, Mac veya herhangi bir Microsoft dışı işletim sistemi ile konuşamama ve herhangi birinde geliştirilim yapılamama vb.) aşılmış olabilir.

Detaylı bilgi için: www.redhat.com/about/presscenter/2001/press_hitachi.html

Microsoft´tan Amerikan okullarına kıyak , Redhat karşı atakta geç kalmadı!

anonim

Microsoft'un Amerikadaki bilgisayar sıkıntısı çeken,yardıma muhtaç okullara yönelik başlatacağını söylediği kampanyaya Redhat CEO'su Matthew Szulik'den çok ilginç bir karşı atak geldi. Microsoft'un yazılım yerine aynı paraya 14.000 PC alabileceğini, bu durumda da Okullara işletim sistemi olarak Redhat Linux'u ücretsiz olarak temin edeceklerini ve Microsoft'un öngördüğü gibi lisansının 5 senelik değil sınırsız olduğunu söyledi. Bu ilginç pazar kapma oyunu hakkında detaylı bilgi şu adreste http://www.reuters.com

Fedora Core 3 çıktı

conan

RedHat'in community dağıtımı olan Fedora'nın core 3 sürümü karşınızda. Bu dağıtımda Fedora biraz daha şişmanlamış. 4 CD program ve 4 CD kaynak koduyla zenginleşmiş epey. Aynı zamanda x86-64 ve i386 mimarilerini de destekliyor. Indirin Bug bulduysaniz paylaşın E-posta listesine kaydolun ;)