Red Hat JBoss'u satın alıyor

0
vst
Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber

Görüşler

0
bm
Tabi hemen pesinden boyle komiklikler de ortaya dokuldu. (reddit faideli birsey)
0
sleytr
:) dün dündür...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Inek, Bol dil destekli midlet!

murat09

Inek, java destekli Siemens cep telefonları için çoklu dil desteği bulunan bir midlet. Bu program MMC içeren GSM telefonlarında Java ile sözlük kullanımını sağlıyor. Extra dil dosyaları halihazırda ücretsiz indirilebiliyor. InekoğluInek adlı yardımcı program ile de kendi sözlük dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Program midlet.org'ta da listelenmiş. Türkiye'de yazılan bu programın web sitesi ise: www.tepetaklak.com/tr/inek
Not: Bu haber şaka değildir.

J2ME Giriş ve Kurulum Dökümanı

anonim

J2ME ve Cep telefonu yazılımları konusunda meraklı
olan arkadaşlar, Java gurusu
Melih Sakarya' nın hazırlamış olduğu
NetBeans ve Mobility Pack kurulumu ile J2ME ye giriş dökümanına buradan ulaşabilirler.

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

Java Performans Semineri

yenimo

Java Performans Semineri, 5 Mayıs Perşembe günü Melih Sakarya tarafından Genç Girişimciler Kulübünde yapılacak....

Ayrıntılı Bilgi

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).