JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

0
malkocoglu_2
Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).
Yazımızda, kümelemenin ne için kullanıldığı, JBoss ile hangi teknikler kullanıldığını ve ayrıca Hibernate üzerinden önbellek kullanan kodların, kümeli bir ortamda nasıl çalıştığını/ayarlanacağını anlamaya çalışacağız.

http://www.bilgidata.com/pdfs/jbossclustering.pdf

İlgili Yazılar

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Netbeans IDE İçin Android Eklentisi Hazır

opheus

Netbeans IDE 6.0 kullanıyorsanız ve Android SDK ile ilgileniyorsanız sizin için hazırlanmış olan Undroid eklentisini kullanarak zahmetsizce kodlamaya başlayabilirsiniz.

Java Programcıları için QT Jambi

Sijiero

Trolltech şirketi C++ da olduğu gibi şimdi Java programcıları için de Qt Jambi'yi duyurdu. Qt'nin C++ için getirmiş olduğu kolaylıklarıJjava için de görebiliriz. Ayrıca aynı proje içinde hem C++ kodu hem de Java kodu kullanmamıza olanak sağlıyor..

Open source dağıtımı da bulunmakta.

Java Neden İyidir ?

anonim

Java 'nın .Net'e karşı üstünluklerini anlatan bir sunum Kafası karışanlar için iyi bir kaynak olabilir. www.manageability.org/manageabilityWiki/WhyJavaIsBetterThanDotNet sitesindeki en göze çarpan maddelerin alındığı bu sunumu sizde seveceksiniz :)

Java Neden iyidir?

Editörün Notu: Hazır ortalık ısınıyorken olgunlaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen rakip Mono (özgür yazılım modeline uygun .NET ortamı) sitesine de bir göz atmakta fayda var, Mono 1.0 Beta 1 çıkmış durumda!

Java Sourceforge'da C++'ı Birincilik Tahtından Etti

anonim

Açık kaynak kodlu yazılımların host edildiği en büyük web sitesilerinde biri olan sourceforge'da 27 Kasım 2004 01:24 itibariyle Java programlama dili kullanılarak geliştirilen proje sayısı 16772, C++ ile geliştirilen proje sayısı ise 16754.
Böylece C++ uzunca bir süredir oturduğu birincilik tahtından indirilmiş oldu.

Kaynak: javalobby, istatistikler benden :)