Red Hat´in Yeni Sürümünün İlk Betası Duyuruldu

0
anonim
LinuxTurkey'in haberine göre Red Hat in Severn adını taşıyan yeni Beta Sürümü şirketin sayfalarından indirmek mümkün.
Severn kod adını taşıyan Red Hat Linux 9.0.93 21 Temmuz Pazartesi günü duyuruldu. Red Hat yaptığı açıklamaya göre beta 1 test aşaması ağustos ortasına kadar sürecek. Şirket sağlam sürümü 6 ekim de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Red Hat`ten 3. kuşak cep telefonları için açık işletim sistemi

larweda

Red Hat, 3.kuşak (3G) cep telefonları içn bir işletim sistemi geliştiriyor, ama linux üzerinde değil. 18 ay önce satın aldığı Cygnus ile 3G Lab beraber bir işletim sistemi geliştirdiklerini ve şimdiki Cygnus OS (eCOS) tabanlı olacak olan sistem, eCOS/M3 adını alacak.

Nokia, Motorola ve Psion`un EPOC tabanlı olarak 3 yılda geliştirdiği ve şu anda Nokia Communicator 9210`da kullanılan Symbian OS`a rakip olabilecek olan eCOS/M3, biraz geç bir başlangıç yapmış görünüyor. Ama Red Hat`in açık kod tecrübesi en azından Symbian`ın yaptığı hataları (Linux, Mac veya herhangi bir Microsoft dışı işletim sistemi ile konuşamama ve herhangi birinde geliştirilim yapılamama vb.) aşılmış olabilir.

Detaylı bilgi için: www.redhat.com/about/presscenter/2001/press_hitachi.html

Fedora Project: Red Hat nereye gidiyor?

anonim

GNU/Linux dünyasını ikiye ayıran Fedora Projesi konseptini kısaca irdelemek ve Linux´un devi Red Hat´in geleceğine şöyle bir bakmak istedim:

Red Hat Fedora´yı ilk duyurduğunda önce olumlu bakmıştım. Ardından Fedora´nın bir Açık Yazılım projesi olarak ürettiklerini Red Hat´in alıp biraz süsleyip püsleyip belki biraz da geliştirip Red Hat Enterprise Linux olarak ciddi satış fiyatları ile piyasaya süreceğini anladım. İlk başlarda bu durum biraz moralimi bozdu ve Red Hat´e sinirlendim. Ancak ardından Lindows, Libranet gibi daha birçoğunun Debian ile aynı şeyi yapmakta olduğunu hatırladım.

Red Hat, IBM eServer’ları destekleyecek

polat

Linux firması Red Hat, IBM eServer ürün dizisinin tamamını, paketlenmiş ve özel çözümleriyle destekleyeceğini açıkladı.

Red Hat; açık kaynak yazılım çözüm, servis ve destek hizmetlerinin, IBM eServer ailesinin tamamını desteklemesi için IBM ile işbirliği yapacağını duyurdu. xSeries platformu üzerinde Linux’u destekleyen ilk firmalardan olan Linux dağıtım partneri Red Hat, desteğini; IBM eServer zSeries, iSeries ve pSeries platformlarına da yaygınlaştırdı.

NTVMSNBC haberi

Fedora Directory Server 1.0

vbo

Fedora Directory Server 1.0'ın duyurusu yapıldı. Duyuru için: http://hardware.newsforge.com

Fedora Core 3 çıktı

conan

RedHat'in community dağıtımı olan Fedora'nın core 3 sürümü karşınızda. Bu dağıtımda Fedora biraz daha şişmanlamış. 4 CD program ve 4 CD kaynak koduyla zenginleşmiş epey. Aynı zamanda x86-64 ve i386 mimarilerini de destekliyor. Indirin Bug bulduysaniz paylaşın E-posta listesine kaydolun ;)