R6RS Yayınlandı

0
tongucyumruk
1970'lerin sonunda özellikle eğitim alanında rahatça kullanılması ve o dönemde Lisp ailesindeki (daha sonra Common Lisp olarak standartlaşan) benzer dillerin karmaşıklığından uzak durması planlanarak tasarlanan Scheme dilinin yeni standardı R6RS resmileşti. 1998 yılında duyurulan R5RS'in ardından birçok güncelleme geçiren dil standardı buna karşılık temel tasarım hedeflerini aynen koruyor.

Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

Not: Slashdot'tan, Google News'ten, hatta Schemers.org'dan önce fazlamesaide!

Görüşler

0
robertosmix
Not: Slashdot'tan, Google News'ten, hatta Schemers.org'dan önce fazlamesaide!

Gurur duyduk efendim. Umarız hep beraber bunun gibi öncelikleri okurlarımıza vermeye devam ederiz.
0
FZ
Takip edebildiğim kadarı ile daha önceki standardın oluşturulmasına da katkıda bulunmuş bazı insanlar dahil olmak üzre pek çok kişi bu son spesifikasyona epey şiddetli şekilde karşı çıktı. Acaba en güncel spesifikasyonun implementasyonlarını ne zaman görebileceğiz?

Dilerim Scheme camiası için faydalı olur, her ne kadar pek çok deneyimli Schemeci karşı çıkmış olsa da artık sene 2007 ve bir dilin sadeliği dışındaki şeyler de çok önemli ve başkaları tarafından adaptasyonunda büyük rol oynuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Land Of Lisp Çıktı

okanakyuz

İleri seviye sitesindeki lisperati (Tılsımlı Programlama) (http://ileriseviye.org/Makale/lisperati-tr/) metninin orjinalinin yazarı Conrad Barski en sonunda bir lisp kitabı çıkarttı. Kitap Lisp diline bir türlü alışamayan meraklılar ile yeni başlayan kullanıcılara hitap ediyor. Ayrıca lisp dilini komik hikayeler ve karikatürler ile anlatmakta. http://landoflisp.com/ sitesinden kitabın 8nci bölümünü okumak da mümkün.

MatzLisp: Yeni bir Lisp lehçesi ;-)

anonim

Ruby'nin yaratıcısı Matz yaptığı açıklamayla Ruby'nin kökeninde Lisp olduğunu bu yüzden dilin bundan böyle MatzLisp olarak adlandırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: http://ruby-talk.org/cgi-bin/scat.rb/ruby/ruby-talk/179642

eXtreme Programming ve Bir Başarı Öyküsü

FZ

Bill Clementson son blog girdilerinden birinde birkaç gün önce gerçekleştirdikleri etkinlikte sunum yapan ve bir başarı öyküsü aktaran Ken Dickey'e yer vermiş.

Avustralya kökenli başarılı bir start-up olan Memetrics'in öyküsünü çarpıcı bir dille anlatan Dickey, eXtreme Programming metodolojisi ve Common Lisp'ten faydalanarak geliştirdikleri sistemi anlatan güzel bir sunum hazırlamış.

Keskin rekabetten ve gizli silahların gücünden hoşlananlar için incelenesi bir örnek. Afiyet olsun.

Nasıl Bir Emacs?

FZ

Daha önce özgür yazılım etkinliklerindeki seminerleri ile tanıdığımız COR3 ekibinden Aycan İrican, cs-lisp e-posta listesinde paylaştığı bir mesajla Common Lisp ile ilgilenmeye başladıklarını ve bununla ilgili belge oluşturma çabasına giriştiklerini belirtti.

İlk çıkan belgelerden biri Nasıl Bir Emacs başlıklı bir tür Emacs kılavuzu. Diğeri ise Emacs yapılandırma dosyası (.emacs) ile ilgili güzel ipuçları içeren .emacs belgesi.

Guy Steele'den John McCarthy röportaj

auselen

Guy Steele OOPSLA 2008'de Lisp'in babası John McCarthy ile bir telefon röportajı gerçekleştirdi.