PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

0
pulsar
Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

Görüşler

0
ninja-g
Çok sağlam hareket olmuş tebrik ederim.
0
conan

Sony yeni bir bilgisayar mimarisi uzerine mi gidiyor acaba? Ileriye yonelik bir ev makinasi mi dusluyorlar ne dersiniz?

Bu arada yapilan ufak bir anketten bahsedeyim. Sony PS2`yi cikartmadan hemen once piyasada bir arastirmada bulundu. Arastirma bir bilgisayar oyuncusunun, oyundan neler bekledigi hakkindaydi. Ortaya cikan sonuc sasirtici. Islemciler ancak 33.000 kat daha hizlanirsa bu istekler tatmin edilebilecek ;) Istekler holografik hayat arkadaslarindan, koku ve dokunma duygulu RPG`lere kadar cok genis bir yelpazede siralaniyor :)

0
anonim
Bence yeni bir bilgisayar mimarisinden cok shockwave ile yapilmis oyunlara yonelmek dusunulebilir... son olarak Shockwave 8.5 ile 3D olayininda gelmesi bence artik rahatlikla cross platform 3D oyunlar uretilmesine yol acabilir ozellikle online oyun olayinda bunun cok ise yarayacagini dusunuyorum. Bir diger olaysa flashin artik ne kadar yayginlastiginin ortaya cikmasi yakinda tum platformlarda default olarak flash plugin setupta kurulursa sasirmayacagim tabii buda en cok web designerlarin isine yarar boylece browser kaygisi olmadan inanilmaz guzel gorunumlu sayfalarin hazirlanmasi mumkun hale gelebilir. Bana kalirsa artik flash tam anlamiyla bir web standardi oluyor ve nasilki bir dokumani pdf yaptiginizda ne goruyorsaniz aynen onun basilacagindan emin olabiliyorsaniz flashta size sayfanizin browserdan platformdan fonttan cozunurlukten bagimsiz bir cozum sunuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Be Inc. topu attı...

SHiBuMi

Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

vampire

Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.

Plazma 5. Sayısı Çıktı!

_nightlord

"Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, 5. sayısı ile söz verdiği zamanda, söz verdiği gibi kaliteli ve geniş kapsamlı içeriği ile, www.plazma-dergi.org adresinde karşınızda. Büyüyen yazar kadromuzla, sizlere birkez daha, birçok farklı bilgisayar platformunda yazılım, donanım ve sanatsal alanlarda eğitici yazı dizileri, amatör projelerden ve etkinliklerden güncel haberler, ve amatör bilgisayar dünyasının bütün yönlerini irdeleyen fikir yazıları ile, "dolu dolu" bir dergi hazırladık. Hemen web sitesine gidip, dergiyi web arayüzü ile okumaya başlayabileceğiniz gibi, dilerseniz pdf versiyonunu ve yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini bastırarak, fiziksel bir dergiye dönüştürebilirsiniz. Yeni sayının tadını çıkarıp kendi amatör projelerinizde hızla ilerlemeniz dileğiyle...

Etkinlik Dediğin Böyle Olur: Accelerating Change 2005

FZ

Etkinlik dediğin böyle olur. Vernor Vinge, Ray Kurzweil, Peter Norvig, Rudy Rucker, Terry Winograd gibi efsane isimlerin bir araya geldiği Accelerating Change 2005 konferansı bu sene Stanford'da düzenleniyor.

Kaynak: planet.lisp.org

LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

adervis

Şenlik ile birlikte geleneksel hale gelen, Linux Kullanıcıları Derneği Yılın Penguenleri Ödülleri, Şenliğin sonunda yapılan kapanış partisinde sahiplerine verildi. Özgür yazılım dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Yılın Penguenlerini tekrar kutluyoruz.