1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

0
vampire
Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.
Konferans çok yakında kullanıma açılacak olan ve IEEE ODTÜ, LKD, TBD, INETD desteğiyle Türkiye'de serbest yazılımın ana noktası olmayı hedefleyen serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunu desteğini alan etkinlik, kullanıcıların yanında, serbest yazılımın gücünü yakından deneyerek görme imkanı olan kurum ve firmaları da hedef alıyor.

Mart ayında yapılan Serbest Yazılım Programlama Yarışması'nın ardından serbestyazilim.org.tr nin ikinci büyük etkinliği olan bu konferans hakkındaki tüm bilgilere http://www.serbestyazilim.org.tr/konferans adresinden ulaşabilirsiniz. Konferansa her türlü desteğinizi ve katılımınızı bekliyoruz.

Unutmayın ki o serbest yazılım, kimsenin değil! Herkesin! Son kullanıcılar, üreticiler, kamu kurumları, firmalar: 7-8 Aralık'ı lütfen ajandalarınıza not ediniz.

İlgili Yazılar

SGK 103 Adet Sozlesmeli Yazilimci Alacaktir

sadettinpolat2

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere; 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması (70 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle 103 adet sözleşmeli Programcı alınacaktır. detaylar icin buraya ya da ilan icin buraya (PDF) bakabilirsiniz.

Türkçe Gentoo Topluluğu Buluşuyor

gentoo

Türkiyedeki Gentoo topluluğunun artık buluşma noktası Gentoo Linux Wiki. Gentoo Linux Wiki bundan sonra Türkçe.

http://tr.gentoo-wiki.com

Amacımız Gentoo topluluğunun Gentoo ile ilgili ipuçlarını, eğitselleri ve genel olarak Linux'la ilgili diğer şeyleri paylaşabileceği bir ortam oluşturmak. Teknik sorunlarımızı hallettik. Ancak içerik yönünden çok eksikliklerimiz var. Bu yüzden eğitselleri Türkçeye çevirebilecek yeni Gentoo penguenlerine ihtiyacımız var. Eğer isterseniz siz kendiniz de Gentoo ile ilgili eğitseller hazırlayabilirsiniz.

İnsan Gözü Ne Kadar Yanılabilir?

FZ

Başka bir deyişle durmakta olan şekilleri ciddi ciddi hareket ediyor, dönüyor gibi görebilir mi? Ya da düzgün kareleri dalgalanıyor gibi görebilir mi? Görsel algı ne menem bir şeydir? Olmayan bir şeyi zihnimiz nasıl yaratır?

Abartıyorsun diyenler Akiyoshi Kitaoka´nın son eserlerine bakıp dumura uğrayabilirler.

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.

Seçim haberlerini size bilgisayar ağlarını öğreten adamdan alın!

bm

Andrew Tanenbaum ABD seçimlerini ve tahminlerini izleyebileceğiniz bir site yapmış. İngilizce bilenler için okumaya değer bir site, bilmeyenler de sonucu takip edebilirler: http://www.electoral-vote.com/