Prototype Javascript Framework

0
tongucyumruk
Web bir uygulama geliştirme platformu olarak kendini kabul ettireli çok oldu. Şimdi Web 2.0 gibi konuar tartışılırken web'in her geçen gün artan popülerliği yanında gerçekleştirilmesi gitgide zorlaşan kullanıcı taleplerini yanında getiriyor. İnsanlar her geçen gün daha etkileşimli, daha hareketli web uygulamaları istiyor. Bu durumun her geçen gün programcıları daha fazla yorması sonucunda bugün ulaştığımız noktada artık JavaScript ile yazılmış etkileşimli web uygulamaları geliştirmeyi kolaylaştıran altyapı yazılımları da ortaya çıkmaya başlıyor. İşte Prototype Javascript Framework'te bu amaçla ortaya çıkmış bir altyapı yazılımı.
Aslında Prototype tek başına aşırı gelişmiş ve her işi yapmaya muktedir bir yazılım değil. Prototype'ı diğer benzerlerinden ayıran önemli bir özellik çevresinde gelişmeye başlamış olan diğer yazılımlar sayesinde sunduğu geliştirme imkanları. Halihazırda Ruby On Rails ile yapacağınız sunucu tabanlı yazılım geliştirme çalışmalarınızda Prototype'tan direkt olarak faydalanmanız mümkün.

Prototype'ı kullanan diğer bir önemli uygulama ise Rico. Rico tamamen istemci tarafında çalışan, JavaScript ile web sayfanızdaki görsel öğeleri düzenlemenizi sağlayan AJAX destekli bir JavaScript kütüphanesi. Bu sayede AJAX'ın sağladığı dinamik olarak sayfa içindeki verileri güncelleme becerisini görsel olarak daha çekici hale getirmeniz mümkün olabiliyor. Rico sayesinde web sayfalarınızın içeriği daha hareketli biçimde sunuluyor.

Sunucu tarafında Ruby On Rails, istemci tarafında Rico ve bu ikisinin ortak noktası olan Prototype Javascript Framework sayesinde yakında oldukça ilginç web uygulamaları göreceğiz gibi...

Görüşler

0
butch
Rico demoları pek acaipmiş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.0 Hazır

anonim

4 yıldır standart kurulumumda hiç bir açığı olmayan işletim sistemi ve openssh´ın yaratıcısı olan OpenBSD'nin son sürümü 3.0 1 Aralık'ta satışa sunuluyor. Şu an için pre-order kabul eden OpenBSD 3.0 hakkında detaylı bilgi için http://www.openbsd.org

MonoDevelop 1.0 yayınlandı

anonim

Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

Mac OS X için Rebol

FZ

Rebol Technologies, REBOL programlama ortamının Mac OS X sürümünü çıkardığını duyurdu. REBOL dili ve IOS (Internet Operating System) ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradaki belgelerden edinebilirsiniz.

Göz hareketleri ile yazı yazmak

anonim

Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk