Göz hareketleri ile yazı yazmak

0
anonim
Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

Görüşler

0
conan
Dun install edip denedim. Bence oldukca basarili bir program. Ozellikle PDAler icin bence alternatif ve guclu bir yazi yazma arabirimi olarak kullanilabilir. Ama tabii ki yine ingilizce icin :( (ya da japonca) Bence 15 dakikanizi verip bir deneyin. Oldukca guzel ve eglenceli oldugunu goreceksiniz eminim.
0
larweda
Ben de denedim, çok verimli bulmadıysam da yine de işe yarayabilir belki, (biraz fazla konsantrasyon istiyor gibi, bi seminerde filan birşey dinlerken pda'e yazı yazmak ciddi zor olabilir.) Ayrıca Danimarkaca, Fince, Almanca, İngilizce ve Japonca var, Türkçe olması için de bir Türkçe library/theasarus eklenmesi yeterli olur sanırım, MS Office'in theasarus'larını ya da spell checkler'larını kullansa mesela ne kadar güzel bir şekilde kopar giderdi dil desteği, ya da mesela staroffice'in filan varsa free library'leri, direk onları alabilirler. Aslında zor bir iş de olmasa gerek, ama adamların oturup hazırlaması lazım, ki durup dururken de Türkçe için kasmazlar herhalde. Görebildiğim kadarıyla olay GPL değil, o yüzden bir delikanlı çıkar, uuraşır yazar belki de diyemiyorum ama.


bu arada yazarken bayaa kafama yattı, bu `dasher` M$'in disabled people için verdiği servislerden daha iyi bir alternatif olabilir (sticky keys, zoomer vs), Microsoft için yutulucak güzel bi küçük balık olabilir bu bence, ne dersiniz?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

OpenOffice.org'da Türkçe Yazım Denetimi

anonim

Uzun zamandır Türkçe konuşan kullanıcılar arasında OpenOffice.org'un yayılmasının önündeki en önemli engel olarak duran Türkçe yazım denetimi sorunu aşılmış görünüyor. Mehmet D. Akın ve Ahmet A. Akın liderliğindeki Zemberek ekibi tarafından geliştirilen "Zemberek" (eski adıyla tspell) adlı yazım denetimi aracının OpenOffice.org'a entegre edilmesi işlemi tamamlandı. Zemberek'in sitesinden indirilebilen bir OpenOffice.org eklentisi sayesinde Türkçe yazım denetimi yapmak mümkün hale geliyor. Konuyla ilgili olarak Görkem Çetin e-posta listelerine aşağıdaki mesaj gönderdi:

KazaA Lite

butch

Napster yanlış saflara geçtiğinden beri P2P ortamlarında rahat yüzü görememiş biri olarak bugün slashdot'da haberine rastladığım KazaA Lite'ı denedim. Sanırım bir süre rahat edeceğiz çünkü program gerçekten başarılı. Unutmadan söyleyeyim KazaA Lite, KazaA'nın casus programlardan(spyware) arındırılıp, geliştirilmiş bir yan sanayi ürünü :)

ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

Soulblighter

Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.

PowerPoint (Ya Da Killer App Gerçekten Öldürür Mü?)

FZ

Yazılımcıların pek çoğu Bob Gaskins'in yerinde olmak ister(di) herhalde. Dünyanın en çok kullanılan programlarından birini geliştiren bu yazılımcı acaba geliştirdiği PowerPoint ile milyonlarca kişiyi zihinsel bir çıkmaza sokacağının farkında mıydı?

PowerPoint insanda beyin hasarı yaratır mı? Karmaşık bilginin gözden kaçmasına yol açar mı? PowerPoint, hayati risk taşıyan durumların fark edilmesini engelleyerek ve konuyu "basitleştirerek" (!) insan hayatını tehlikeye atar mı? Olası çözümler nedir? Pekiyi ya karşıt görüşler? Devam edelim...