ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

0
Soulblighter
Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.
ht://Dig bir web sitesi için yapılan bir arama betiğinden çok daha fazlasını sunuyor. ht://Dig, kolay kullanıma sahip CGI betiği ile komut satırı arama özelliğinin mükemmel birleşiminden oluşan bir uygulama. Doğru ayarlarla, bir alan adı veya intranet için sağlam ve genişletilebilir bir arama motorudur.

ht://Dig metin tabanlı dosyalar ve HTML dosyalarının yanında, ayrıca PDF, PostScript, Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint dosyalarını da tarayabilir. Bazı arama motorlarının aksine, ht://Dig veritabanını metin dosyaları olarak tutar ve böylece başka yazılım gereksinimi olmamasını sağlar.

ht://Dig metin dosyaları ve HTML dosyalarını arama konusunda sınırlı. Fakat uyumlu olduğu bazı uygulamalarla bu sınır kaldırılabiliyor. Catdoc, Xpdf (pdftotext için), Ghostscript(ps2ascii için), xlHtml (xlHtml ve pptHtml için) uygulamaları ile ht://Dig bir çok dosyatı metin dosyasına çevirebiliyor.

ht://Dig binary olarak kendi sitesinde sunuluyor.

Kaynak: Linux.com

Görüşler

0
conan
Arama motoru meraklilari mnogo search'e de bakabilirler.
http://search.mnogo.ru/products.html [search.mnogo.ru] mnoGoSearch for Unix
mnoGoSearch for UNIX is a free software covered by the GNU General Public License. It consists of a command line indexer and a search program which can be run under Apache Web Server, or any other HTTP server supporting CGI interface. mnoGoSearch for Unix is distributed in sources and can be compiled with a number of databases, depending on user's choice. It is known to work on a wide variety of the modern Unix operating systems including Linux, FreeBSD, Mac OSX, Solaris and others. mnoGoSearch PHP extension module
mnoGoSearch PHP extension module is a addon module which allows to access mnoGoSearch database from a PHP program, and thus makes it possible to write search applications using PHP language. mnoGoSearch PHP frontend
mnoGoSearch PHP fronent is a search application written in PHP which utilizes mnoGoSearch PHP extension module.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Sunar: LINQ Projesi

FZ

Daha önce "Microsoft bir şeyler duyurmaya hazırlanıyor galiba" demişti birileri ve biz de bunu not etmiştik FM'nin bir kenarına. Beklenen şey oldu ve Microsof, PDC etkinliğinde getirdiği yenilikleri duyurdu.

ELOG

m1a2

Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.

Tekir İle İşler Tıkırında

FZ

PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.

Masaüstü Benzetmesini BumpTop ile Aşın

tongucyumruk

Minority Report/Azınlık Raporu filmini izleyipte filmde Tom Cruise'un kullandığı, bilardo eldiveniyle etkileşime geçilen bilgisayarlara özenmeyen yoktur herhalde. Günlük bilgisayar kullanımızda masaüstü kavramı ile hergün karşılaşıyor olsakta aslında bu benzetmenin çok yerinde olduğu söylenemez. "Masaüstü" olarak adlandırdığımız şey genelde dosyaları ve dizinleri ile daha çok bir dosya dolabını andırır. Bu durumdan sıkılan birkaç yazılım geliştiricisi de sonunda bu konuda birşeyler yapmaya karar vermişler. İşte karşınızda: BumpTop

Pythoncard çıktı

gencbeyin

Pythoncard çıktı! :-))
Eski Macintoshcular belki bilirler hypercard apple üstünde grafik arayüzlü programlar geliştirmek için harika bir araçtı. Bundan esinlenerek ortaya atılan bir proje, python skriptlerin grafik arayüz ile ilgili tanımlamalarını ayrı bir kaynak dosyasında saklıyarak, zahmetsiz ve kolay okunur uygulama geliştirilmesine olanak tanıyor.
Ayrıntı için bakınız... Tabii ki bu bir açık sistem projesidir ve katkılarınızı bekliyor, ancak o zaman mükemmeliğe ulaşacak! Bu işten anlayanlar hiç durmasın ...
Stephen Figgins'in bir yazısından...