Özgür Yazılım Yansısı

0
cbc
Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

İlgili Yazılar

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

Amazon.com'dan iki yenilik

innaw

Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos, müşterilerine iki yeni hizmet sunacaklarını açıkladı.

"Amazon Pages" ile kitapların yalnızca istenilen bölümleri satın alınabilecek. "Amazon Upgrade" ise müşterilerin sipariş ettikleri kitaplara dijital ortamda da erişebilmelerini sağlayacak.

Kaynak burada.

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.

Google Maps Navigation

auselen

Google'ın yeni navigasyon uygulaması Android için duyuruldu.

Buraya kadar herşey klasik bir Google haberi gibi, fakat burada verilen bilgiyi gördüğünüzde teknoloji devinin diğer şirketlerin oyun planını nasıl bozduğunu anlıyorsunuz. Bu durumu normal karşılayanlara Garmin'in aynı gün için de 1.2 milyar dolardan olduğunu ve hisse sahiplerinin bu gibi durumlara ne kadar kısa sürede tepki verebildiğini hatırlatmak isterim.

Eğer aklınızda süper bir fikir varsa ve bunun üzerinden uzun süre yüklü meblağlar kazanacağınızı umuyorsanız, unutmayın! Google sizi her zaman yanıltabilir... Tıpkı diğer alanlarda yaptığı gibi...

İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

junkie

CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.