İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

0
junkie
CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.
Konu ile ilgili hiçbir Microsoft yetkilisinin yorum yapmadığını belirten haber, bilginin kaynağının ele geçirilen Microsoft'un iç e-posta'larından biri olduğunu iddia etmiş.

Azalan karlılık oranı ve alternatiflerinin güçlenmesi sebebiyle, dev firmalar uzun vadeli stratejilerinde önemli değişiklikler peşindeler. Yazılımlarının entegrasyon becerileri halen dev yazılım firmalarini yarışın içerisinde tutmaya yetse de, gelecekte çarkların bu şekilde dönmeyeceği artik belli oldu.

Son yıllarda dünyadaki ekonomik durgunluğun Linux işletim sistemine olan ilgiyi arttırması, eski(!) devlerin çatlak seslerinin yükselmesine yol açmıştı. Şimdi ise arka arkaya patlak veren SCO'nun IBM'e Linux'a destek verirken Unix kodlarını kullandırttığına dair suçlamaları ve ortalıkta dolaşan garip(!) test sonuçları[pdf] özellikle pazarın daralması ve Linux'un daha geniş kitlelerce kabul görmesi ardından olağan karşılanabilir olsa da, diğer yandan bu gelişmeler Linux komünitesinin de belirli bir stratejiye bağlı hareket etmesi için bir çağrı niteliği taşıyor şeklinde de yorumlanabilir.

Görüşler

0
sametc
bizim aradığımız ucuzluk değil microsoft bizim aradığımız ozgurluk secme ozgurlugu neden sizin gelip arkasında neler olup bittiğini bilmediğim işletim sisteminizi kullanayım :)
bizim istediğimiz MAVİ ekran vermeyen --- sacma sapan yazılarla dolu hata mesajları vermemesı --- kernel32.dllp hataları vermemsi --- rundll32.ll hataları vermeyen işletim sistemi işte bunu bize linux sağlıyor siz bize bilgisayar oğretmeyen işletim sistemini satıyorsunuz bu yanlış artık insanlar bilgisayar oğrenmek istiyor bunu da linux sağlıyor siz ne kadar ucuzlatırsanız ucuzlatın sonuc aynı ......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OSEC Linux Eğitimleri : 18 Eylül

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 18 Eylül'de başlayacak.


Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

mambo

Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.

Pozitif e-dergi Ağustos Sayısı Çıktı

anonim

Bu ay içeriğinin diğer aylara oranla daha zayıf olduğunu söylemek gerek. PozitifPC yetkilileri bunun sebebinin yeniden yapılanma sürecinde olduklarına ve çalışmalarına bu yönde ağırlık vermelerinden kaynaklandığını da duyurdu. Yine de dergide çarpıcı başlıklar yok değil. Bunlardan bazıları şöyle:

Semacode: Sanal dünya gerçek dünyanın hizmetinde

FZ

Semacode 2 boyutlu ve URL bilgisi taşıyabilen bir barkod. Basit bir yazılım kullanarak herhangi bir nesnenin üzerine yazılmış ya da yapıştırılmış bu minik, kare görüntüyü cep telefonunuzun kamerası ile okutur okutmaz hemen ilgili web sitesine zıplayabiliyor ve konuyla ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Sistem açık ve genişletilebilir, herkes kolayca semacode tasarlayıp yazıcıdan çıktısını alabilir.

Peki ne işe mi yarıyor? Söz gelimi büyük bir gece kulübünün duvarına o anda çalmakta olan şarkının semacode barkodunu yansıtabilirsiniz ve böylece insanlar telefonlarını o görüntüye tutarak anında şarkı ile ilgili detayların bulunduğu web sayfasına erişebilirler. Veya marketteki bir ürünün üzerindeki iki boyutlu barkoda telefonunuzu tutar tutmaz o ürünle ilgili detaylara, kullanıcı yorumlarına falan erişebilirsiniz. Ya da bir toplantıda yaka kartınıza sadece minik bir barkod basarak insanların sizin vCard´ınıza ya da diğer istediğiniz bilgilerinize kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama alanı olarak sadece hayalgücünüz ile sınırlısınız.

Detaylar ve örnek uygulamalar için: http://semacode.org/