Özgür yazılım/Açık kaynak misyonerliği

0
roktas
Raelyanlar ve Solara'cılardan sonra Bill Gates de atladı uçağına, dayandı kapımıza :-) Peki, kalplere keder veren soru: "biz" ne yapmalıyız? Bakın Ubuntu'yu da çıkaran Canonical Ltd. özgür yazılımın yaygınlaşması misyonuyla neler yapıyor? "HaydiAçıkYazılıma"/ "Goopensource" projesi Güney Afrika havalisinde özgür yazılımın özellikle bilişim profesyoneli olmayanlar nezdinde bir "farkındalık" kazanmasını hedefliyor. Bu kapsamda yürütülen faaliyetler arasında en dikkat çekeni Windows®'da çalışan muhtelif özgür yazılımların derlendiği bir AçıkCD dağıtımı. Dip not: Öğretmenlere dağıtılacak bundle'lar her ne olacaksa böyle birşeyi de araya sıkıştırmak için lobi faaliyeti yürütmek de yarar var.
gnu

İlgili Yazılar

GNU Ekibinin .NETe cevabı: dotGNU

anonim

Bu ara her yer Microsoftun ".NET vizyonu" ile dolup taşıyor. Daha .NETin "way be işte bu" diyebileceğimiz bir ürününü göremedik ama şimdiden rakipleri kollarını sıvadı. SunAlliance yakın zamanda .NETe alternatif olacak yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı. Ama onlardan önce geçtiğimiz temmuz ayında dotGNU ekibi faaliyete başlamış. Altyapılarını C# ve/veya Java üzerine kurmayı planladıkları yazıyor ancak görünen o ki Java ağırlıklı bir sistem olacak. Ayrıca Java altyapısı, Python, Eiffel, Smalltalk gibi dilleri de dotGNU içinde kullanma imkanı sunacak. dotGNUnun sitesine www.dotgnu.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Metalabs + GNU.org tek bir DVDde !

sundance

8.3 milyar byte, açık haliyle 23 Gb program arşivi. Hepsi Linux, hepsi GPL. Böyle bir arşiviniz olsun ister misiniz ? www.yggdrasil.com size bu imkanı sağlıyor. Metalabs ve GNU.org'un yansılarını alıp tek bir DVD'e basıyorlar. Bence böyle bir kolleksiyon kaçmaz.

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem

Bilginin telifi olmaz - CC tartışılacak

ilden

Telif ilkelerini esneterek bilginin serbest paylaşımını ve insanlığın ortak malı haline gelmesini teşvik eden Creative Commons oluşumu hızla yayılıyor. Bilişim ve bilgi alanındaki en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan girişim, Avrupa'dan temsilcilerin de katılımıyla Bilgi Üniversitesi'nde tartışılacak.

Özgür Flash: Gnash

tongucyumruk

Macromedia Flash Player'ın GNU/Linux sürümü hakkında uzun zamandır çok çeşitli şikayetler vardı. Yavaş olması, ses sistemiyle ilgili sorunları ve olmadık zamanlarda web tarayıcının çökmesine sebep olabilmesi bu problemlerden sadece bazıları. Özgür yazılım kullanıcılarının çığlığını duyan FSF PubSoft'un da katkılarıyla GNash Projesini duyurdu.