Özgür Web Teknolojileri Günleri 2012 Etkin Katılım Çağrısı

0
coskung
Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından ikincisi geçen yıl düzenlenen etkinlikte, 3 paralel oturumda 30'un üzerinde konuşmacının 30'un üzerinde farklı konu başlığı sunduğu etkinliğe yaklaşık 750 kişi katılmıştı.

19-20 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde üçüncüsü gerçekleşecek etkinlikte yer alacak konu başlıkları:

- Özgür web uygulamaları
- Özgür web teknolojileri, özgür web programlama dilleri ve çatıları
- Özgür web standartları
- Özgür web güvenlik uygulamaları
- Türkiye'de geliştirilen özgür web yazılımları
- Türkiye'den kurumsal uygulama örnekleri
- Türkiye'deki özgür web topluluklarının kendini tanıtması

Seminer: Geniş bir kitleye yararlı olabilecek konunun dinleyicilere tüm yönleriyle anlatıldığı oturumlardan oluşacaktır. Oturum süreleri 45 dakikadır. Önerinin birden fazla oturumu kapsaması mümkündür.

Uygulamalı Seminer Belirli bir konunun uygulamalı olarak seminer salonunda dinleyicilere aktarılacağı çalışmalardır. Katılımcılara yanlarında dizüstü bilgisayarlarını da getirmeleri istenecek ve isterlerse uygulmayı beraber yapabilecekler. Oturum süreleri 45 dakikadır. Önerinin birden fazla oturumu kapsaması mümkündür.

Kısa Bildiri: Kısa bildiriler yukarıda belirtilen konu başlıklarında yapılmış araştırma, incelemelerle proje ve kavramların tanıtımına ilişkin sunulardan oluşacaktır. Sunular 20 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

Çalışma Toplantısı: Özgür web teknolojileri konusunda çalışma yapan sivil toplum kuruluşu, proje ve ilgi grupları etkinlik kapsamında çalışma toplantısı düzenleyebileceklerdir. Oturum süreleri 45 dakikadır. Önerinin birden fazla oturumu kapsaması mümkündür.

Toplantılar beyin fırtınası, panel, tanışma/örgütlenme toplantısı gibi farklı biçim ve amaçlarla yapılabilir. Çalışma toplantılarının önkayıtlı ya da önkayıtsız olarak ilgili herkese açık olması gereklidir.

Öneri Yöntemi: Bütün seminer, atölye, toplantı ve kısa bildiri önerilerinin dili Türkçe’dir. Önerileri programa alınan kişiler programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı taahhüt ederler.

Seminer/bildiri/atölye/toplantının adı, konuşmacı(lar), programda yer alacak birkaç satırlık özeti, süresi ile oturumun ana hatları maddeler halinde e-posta ile program-kurulu at ozgurwebgunleri.org.tr adresine gönderilmelidir.

Program kurulu çalışma toplantısı önerilerini topluluğun ilgisi ve yararına göre değerlendirecek ve etkinlik süresinde bir zaman dilimini öneri yapanlara ayıracaktır. Çalışma toplantıları, etkinlik programında duyurulacaktır.

Seminer, Atölye, Toplantı ve Kısa Bildiri Önerisi İçin Son Gün: 14 Eylül 2012 Cuma

Görüşler

0
fkoksal

Bu hafta sonu Boğaziçi Güney Kampüs'te bu etkinligin 2016 versiyonu var.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.

İzmir'de Linux Semineri

o_ozardic

6 Nisan'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir Linux semineri var. Doğan Zorlu'nun vereceği "Linux ve Özgür Yazılım Üzerine Sohbetler" konulu seminer M01 no'lu anfide saat 17:00'de başlayacak. Seminer, herkese açıktır, herkes davetlidir.

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

İzmir Penguenleri Toplanıyor

anonim

İzmirli Linux severler tanışma ve paylaşım amacıyla Kurban Bayramı'nın 3. günü yani 22 Ocak Cumartesi günü saat 12.00 de Konak Pier'deki Rıhtım Cafe'de toplanacaktır. İzmir ve civarında bulunan bütün GNU/Linux severlere açık çağrıdır... Gelmek isteyenlerin iletişimin sağlıklı kurulması ve organizasyon açısından yambaxx@gmail.com adresine mail atmaları rica olunur. Ayrıca son gelişmeler buradan takip edilebilir. Buluşmak üzere...

Linux Terminal Sunucu Projesi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 28 Eylül 2004 Salı günül IBM İstanbul Linux Merkezinde bir seminer düzenliyor. Terminal sunucular günümüzde kullanımı hızla artan ve düşük maliyet yüksek performansı beraberinde getiren bir teknolojidir. Bu seminerde terminal sunucuların ne oldukları anlatılacak ve kurulumlarına değinilecektir. Genel olarak LTSP projesi üzerinde durulacaktır.

Linux Semineri (İstanbul) : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü İnternet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 15.00'de başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-