Overclockda rekor 7.1GHz

0
melitical
Japon Memesana Intel Pentium 4 işlemciyi overclock ile şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en yüksek hız olan 7.132 GHz'e ulaştırmayı başardı.
Bu şekilde sistemin pi sayısının virgülden sonraki 1 milyonuncu hanesini 18.516 saniyede hesapladığı ve bunun şu anki rekor olduğu belirtiliyor. Sistemin soğutulma işlemi sıvı nitrojen yardımıyla sağlandı. Daha öncede 7.GHz hıza ulaşılmıştı fakat bu saat-hızı sadece BIOS üzerinde sağlanabiliyordu.

Kaynak: http://www.xbitlabs.com/

Görüşler

0
sametc
işte "oha falan oldum" lafının tam oturduğu haber....
0
Thiras
Yok böle bir haber yalan bu! :D nasıl yaaa?!
0
ahazer
yuh abi ya ne yapmışlar bunlar gene??? :D
0
yilmaz
aceba amd tarafında boyle birşey denenir mi?
0
urxalit
Bir zamanlar Kadıköy / Moda'da bir firma nitrojenli sıvı soğutma seti getiriyordu. $1800+kdv fiyatlı set işlemciyi yaklaşık -45 C dereceye kadar soğutabiliyor(muş).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

FZ

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.

Plug Computer - Yeni Bir Konsept

FZ

2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

Star Wars hologramları gerçek oldu...

anonim

Star Wars filmlerinde sıkça kullanılan hologram ekranlar, hayallerimi süslerdi. Odanın ortasında havada asılı bir görüntü... IO2 Technology diye bir firma bunu başarmış. 22500 USD paranız varsa hologram gösteren bu cihazın prototiplerinden satın alabilirsiniz.

Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

tongucyumruk

Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

150$'a Laptop PC

Onur_Yerlikaya

Asus'un son günlerde dikkatleri üzerine topladığı minicik laptop'una dair haberi okurken Slashdot sitesinde dikkatimi çeken 150$ gibi bir fiyatta laptop oldugundan bahsediliyor.