Star Wars hologramları gerçek oldu...

0
anonim
Star Wars filmlerinde sıkça kullanılan hologram ekranlar, hayallerimi süslerdi. Odanın ortasında havada asılı bir görüntü... IO2 Technology diye bir firma bunu başarmış. 22500 USD paranız varsa hologram gösteren bu cihazın prototiplerinden satın alabilirsiniz.
Cihazı yansıtıcı bir yüzeye(perde) ihtiyaç duymayan projektör gibi düşünebiliriz. Tüm görüntü havanın üzerinde oluşuyor. Cihaz, 27" e kadar 1024*768 görüntüler oluşturabiliyor ve oluşan görüntü dokunma-duyarlı. Yani screen olmadan, touch screen gibi birşey. IO2 cihazların henüz geliştirme aşamasında olduğunu söylüyor. Daha detaylı bilgi için http://www.io2technology.com/index.htm adresine bakabilirsiniz. Hologramlarınların bir kaç yıl içinde evlere girebileceğini düşünmek heyecan verici. Hologram görüntüyle video konfers yapmak ilginç olabilir. Bakalım ışın kılıcını ne zaman bulacaklar:)

Görüşler

0
FZ
Vanilla Sky filminde anasının gözü, süper zengin Tom Cruise, arkadaşına diyordu ki: `Bu akşamki partide yeni ses sistemimi deneyeceğim. Çok gerçekçi olacak!´

Ben de şöyle düşünmüştüm: Kocaman pahalı hoparlörler falan.

Akşamki partide ise bir anda loş ışıklar yanıyor ve fonda John Coltrane´in bir parçası duyulmaya başlar başlamaz koca salonun ortasında gerçek ölçülerde, 3 boyutlu bir John Coltrane, saksofonunu çalmaya başlıyordu. Filmdeki diğer insanlar gibi ben de `dumur´ moduna geçmiştim çoktan!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Seksi Bilgisayar Kasaları (yakıyor ;-)

FZ

Şimdiye dek eminim pek çok ilginç bilgisayar kasası görmüşsünüzdür. Etrafınızdaki dükkanlarda ya da Apple'ın, IBM'in tasarladığı bazı modellerde falan.

Ancak bir de şu modellere bakmanızda fayda var, şimdiye dek gördüğüm en seksi, en yakıcı bilgisayar kasaları sanki desktop themes fiziksel dünyaya girmiş gibi ;-)

Türkiye'de de bu tip fantastik tasarımları üretip ciddi ciddi satan bir yer biliyor musunuz?

Kingstondan yeni bir bellek: HyperX

polat

En büyük bağımsız bellek ürünleri üreticisi KingstonTechnology Company, Inc. oyun tutkunlarına ve PC meraklılarına yönelik yüksek performanslı yeni HyperX™ ürün grubunu tanıttı

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

Conexant sorunu bitiyor

demonic

Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

Linux Duracell CPU Kullanım Monitörü

anonim

Son zamanlarda karşılaştığım en ilginç donanım hacklerinden biri: Linux Duracell CPU Load Monitor. Hepimiz, Duracell pillerin üzerindeki, pil durumunu kontrol etmemezi sağlayan sarı barı biliyoruzdur herhalde. (Bu arada, onun da nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, bu adresten gerekli bilgileri alabilirsiniz.) Hani iki beyaz noktaya bastırdığımızda, pilin doluluğuna göre renk veren bar. İşte, bu hacki gerçekleyen kardeşimiz, bu yapıyı kullanarak Linux üzerinden CPU kullanımını göstermeyi başarmış. Sistemi çalışır halde gösteren bir video için buraya tıklayabilirsiniz.