Novell Suse'nin Kaynaklarını Açıyor

0
vst
Newsforge'da yer alan bir habere göre; Novell Suse Professional'ın kaynak kodlarını OpenSUSE adıyla açacak.

Bu hareketin Redhat'in Fedora'da uyguladığı bir politikaya mı yoksa YaST'da izlenen politikaya mı yakın olduğu daha bilinmiyor.

Kaynak: http://slashdot.org


Beklentilere göre, kaynak kodların açılımı Suse'nin yeni sürümü 10.0 betayla beraber gerçekleşecek. Habere kaynaklık eden beyanatın Novell Halkla İlişkiler Müdürü Bruce Lowry tarafından verildiği öne sürülüyor.

Görüşler

0
realist
Fedora benzeri dağıtım hazırlanıyor. Alpha kalitesinde yazılımların doldurulup, para vermeyenin deneme tahtası yapıldığı Redhat terbiyesizliğinin tekrarlanmamasını diliyoruz.
Haber daha önce sızdırılmış, "aman abi gizlidir" uyarısıyla duyulmayacağı varsayılmıştı. Ya da daha yüksek ihtimalle "içerden bilgi aldım, demek ki önemli biriyim" diye düşünüp sevinsin garipler" taktiği uygulanıyordu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

One linux to rule them all?

conan

Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.

Linux, Renault F1 testlerini hızlandırdı

Soulblighter

IBM e1350 Linux kümeleme sistemi Renault F1 takımının test için harcadığı zamanı 3 haftadan 18 saate düşürdü.