Nokia N-Gage Kopya Koruması Kırıldı

0
murat09
Dünyanın en büyük mobil iletişim cihazı üreticisi Nokia, en yeni ürünlerinden N-Gage'nin web üzerinden oyun download edilerek kullanımını engelleyen kopya korumasının kırıldığını açıkladı. Nokia'nın büyük umutlar beslediği N-Gage oyun konsol-telefonunda artık özel programlar yardımıyla "kişiselleştirilmiş" arayüzler ve oyunlar kullanılabiliyor. Bu kilit aynı Series 60 işletim sistemi'ni kullanan Siemens SX-1 lerde de paralel olarak aşıldı.
Nokia sözcüsü Damian Stathonikos cihazın ileriki versiyonlarında geliştirilerek bu kilidi aşmayı daha zor hale getirmeye çalışacaklarını belirtti.
Geniş bilgi: Reuters

İlgili Yazılar

HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

vst

HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Garibanın Wireless Projesi!

sundance

Son zamanların gözde konusu wireless ağlar ilginizi mi çekiyor? İki sokak ötedeki arkadaşınızla wireless bağlantı kurmak mı istiyorsunuz?

Bunun en kolay yolu, yaklaşık $100-$150 değerinde çekim gücü yüksek bir wireless kart almak.

Fakat kim buna bu kadar para ayırır ki? Bir usb wireless adaptör alıp, kendi antenini yapmak ve belki de kilometreler ötesi ile iletişime geçmek varken.

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

İşlemci pazarında sıcak rekabet

larweda

Geçen hafta Intel'in ardından AMD de silikon mikroişlemci fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı. Geçen haftasonu Intel P4, PIII, Celeron ve düşük voltajlı işlemcilerinin fiyatlarını ortalama %23 oranında düşürmüştü, iki gün sonra da AMD, Athlon ve Duron serisi işlemcilerini ortalama %31 oranında düşürdü. Keşke kriz devalüasyon vs. olmasaydı, o zaman belki sevinebilirdik.